«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ- ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ-ΑΠ' ΤΟ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ: Ένας αθλητικός σύλλογος με αξιόλογη ιστορία! Μια ιστορία που δεν έχει να κάνει μόνο με Αθλητικές, αλλά και με Πολιτιστικές δραστηριότητες.
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος υπάρχει, από πολύ παλιά, αλλά επίσημα αναφέρεται σαν χρονιά ίδρυσης του συλλόγου το 1930, με το όνομα Α.Ε.Κ. (Αθλητική Ένωση Καινούργιου), πολύ αργότερα, το 1957, μετονομάσθηκε σε ΔΟΞΑ. (Πληρέστερη αναφορά για την ιστορία της ομάδας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει για μελλοντικό μας δημοσίευμα.) Έχουμε κοντά μας, τον πρόεδρο των παλαίμαχων της ΔΟΞΑΣ, τον κ. Φάνη Κορδάτο,(Τεχνίτης ποδοσφαιριστής – προπονητής) για μια σύντομη συνέντευξη.
-κ. Κορδάτε, πότε ιδρύθηκε και με ποιο σκοπό ο Σύλλογος Παλαίμαχων;
-Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994, ήταν μια ιδέα του Χριστόφορου Κορδάτου, συναντηθήκαμε αρκετοί παλαίμαχοι και αποφασίσαμε την ίδρυσή του. Σκοπός του συλλόγου η προώθηση και προάσπιση, του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς και διαφόρων άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων.
-Ποιες οι κυριότερες δραστηριότητες του συλλόγου;
-Θεσμός έχει γίνει, η καθιέρωση φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των παλαίμαχων της ΔΟΞΑΣ και του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ κάθε Μ. Παρασκευή στο γήπεδο Καινούργιου.









Διοργανώθηκαν και διεξήχθησαν, στο γήπεδο Καινούργιου, φιλικοί αγώνες, της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Αθηνών.

Στο Βλοχό, κάθε Καθαρή Δευτέρα, ο σύλλογός μας διοργανώνει κούλουμα. Ο χορός των Παλαίμαχων, κάθε χρόνο, έχει μεγάλη επιτυχία. Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα μας, συμμετείχε στο πρώτο ποδοσφαιρικό τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών νομού Αιτωλ/νίας.

-Ποιες άλλες δραστηριότητες του συλλόγου, πιστεύετε ότι πρέπει να αναφερθούν;
- Ο σύλλογός μας βράβευσε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας μας, καθώς επίσης και την παιδική ομάδα της ΔΟΞΑΣ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα του Β΄ Ομίλου νομού Αιτωλ/νίας. Δεντροφυτεύσεις, ενημερώσεις από κλιμάκια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στα σχολεία, με θέματα της αρμοδιότητάς τους(πυρόσβεση-κυκλοφοριακή αγωγή), εκδηλώσεις κατά της χρήσης των ναρκωτικών, παρουσία οδοντιάτρων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σχετικά με την στοματική υγεία. Έκδοση βιβλίου με την ιστορία της ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ (συγγραφέας ο κ. Χριστόφορος Κορδάτος) κ.α.

-Ποια η σχέση των παλαίμαχων, με την τωρινή ομάδα της ΔΟΞΑΣ;
-Οι σχέσεις μας είναι αρκετά καλές, είμαστε σε επικοινωνία, με την τωρινή ομάδα. Στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, υπήρξε συνάντηση του συλλόγου μας, με την ομάδα με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων, με ανταλλαγή απόψεων, σε πολύ καλό κλίμα που συνεχίζεται να υπάρχει.

Τα γραφεία του Συλλόγου των Παλαίμαχων, στεγάζονται στο κτήριο του κ. Χρήστου Μπλέτσα, (Αξιόλογος ποδοσφαιριστής-προπονητής) και είναι επισκέψιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 62633 Καινούργιο Τριχωνίδας.
ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Ευχαριστούμε τους Παλαίμαχους της ΔΟΞΑΣ για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.
Δημήτρης Ντόκας