«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΥΨΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ!!!

Στις 10 σήμερα το πρωί, αναχώρησαν με τα γεωργικά τους μηχανήματα, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, αλλά με ανυψωμένο το αγωνιστικό τους φρόνημα, πιο ψηλά κι απ’ τις σημαίες τους, με κορναρίσματα, συντεταγμένοι για τις περιοχές τους οι πρωτοπόροι- αγωνιζόμενοι αγρότες, από τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας. Ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε προς Καρδίτσα και οι άλλοι αγρότες προς Τρίκαλα και Λάρισα και σε τούτη τη στιγμή, για μια φορά ακόμα, φάνηκε η αγροτική αξιοπρέπεια, η λαϊκή της πάλης μεγαλοσύνη, μέχρι και τον τελευταίο αγρότη που αποχώρησε στις 11,10 συγκινημένος και αποφασισμένος να μην υποστείλει τη δοξασμένη παντιέρα του αγώνα!!!
Ραντεβού στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη, έδωσαν οι αγρότες, την φετινή εκδήλωση ανέλαβε να διοργανώσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας. Η εκδήλωση δε θα έχει επετειακό, αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε!!!.
Η απόφαση για αποχώρηση από το μπλόκο πάρθηκε νωρίς χθες το απόγευμα, σε συνέλευση των αγροτών και λίγο μετά τις 7 ανακοινώθηκε επίσημα, από εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.
"Σε αντιπαράθεση με τον αγροτοπατερισμό που προσπαθεί με νέο πρόσωπο μέσα από τις δήθεν ανανεωμένες ηγεσίες, τα νέα «άφθαρτα» πρόσωπα και την πανελλαδική επιτροπή". Ο αγώνας μας- τόνισαν επευφημούμενοι από όλους τους αγρότες που παρευρίσκονταν στη συνέντευξη που έδωσαν στα ΜΜΕ-δεν σταματάει, συνεχίζεται με άλλες μορφές που θα προετοιμάσουν νέα μαζικότερα και μαχητικότερα μπλόκα"!!!.

Σε σχετική ανακοίνωση-απολογισμό της Επιτροπής Αγώνα , αναφέρονται τα εξής: Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους μικρομεσαίους αγρότες που ήταν ο κορμός, η δύναμη του μεγάλου αγώνα που δώσαμε τις μέρες που είμαστε στο δρόμο.
Η μαζικότητα, η μαχητικότητα, η συμμετοχή νέων αγροτών και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, αποτελούν τη βάση των πολυήμερων κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Νίκαιας.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας που συσπειρώθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας και αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης όλο αυτό το διάστημα.
Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας, αντιπαλεύουμε τη μείωση του εισοδήματός μας, το ξεκλήρισμα, την ερήμωση των χωριών και της υπαίθρου συνολικότερα, καταδικάζοντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων που οξύνουν τα χρόνια προβλήματα και χειροτερεύουν την κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Από τις 3 Δεκέμβρη με τις πρώτες κινητοποιήσεις μας και με το μεγάλο συλλαλητήριο της Καρδίτσας διαμορφώσαμε το πλαίσιο των αιτημάτων πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο συντονισμός και η κοινή δράση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών με τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Τρικάλων.
ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ
Αυτά τα αιτήματα προβάλλουμε με συνέπεια μέχρι σήμερα και αυτά θα προβάλλουμε στο μέλλον γιατί είναι τα μόνα που μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις να μείνουμε στα χωριά μας, να δουλεύουμε στα χωράφια μας και να έχουμε προοπτική στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, έδειξε εχθρική στάση και προσπάθησε να θολώσει τα νερά για να κρύψει τον εμπαιγμό των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και των οικογενειών τους.
Το πακέτο που εξήγγειλε δεν αποτελεί ούτε ψίχουλα επειδή δεν απαντάει ούτε στα άμεσα αιτήματά μας αλλά επιδιώκει μέσα από αυτές τις εξαγγελίες να ενισχύει τους μεγαλοαγρότες σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.
Σήμερα ολοκληρώνουμε αυτή την κινητοποίηση χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας αλλά βγαίνουμε μέσα από τον αγώνα πιο δυνατοί, πιο μαχητικοί, συσπειρωμένοι στη γραμμή πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς που συγκρούεται με τις αιτίες των προβλημάτων μας.
Μέσα από αυτό τον αγώνα μας διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά τον επικίνδυνο ρόλο της ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ και των αγροτοσυνδικαλιστών που στηρίζουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Είδαμε για άλλη μια φορά τους αγροτοσυνδικαλιστές αυτούς να σπάνε τα μπλόκα στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα μας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση αλλά και σε όσους χαρακτηρίζουν έκνομες τις κινητοποιήσεις μας.
ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Καταλάβαμε καλύτερα την ανάγκη ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος, τη δημιουργία και ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων, το δυνάμωμα του αγωνιστικού πόλου, την αντιπαράθεση με τον αγροτοπατερισμό που προσπαθεί με νέο πρόσωπο μέσα από τις δήθεν ανανεωμένες ηγεσίες, τα νέα «άφθαρτα» πρόσωπα και την πανελλαδική επιτροπή.
Καταλάβαμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά χρειάζεται σύγκρουση με τις αιτίες των προβλημάτων μας που είναι η ΚΑΠ, ο ΠΟΕ και οι αντιαγροτικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο αγώνας μας δεν σταματάει, συνεχίζεται με άλλες μορφές που θα προετοιμάσουν νέα μαζικότερα και μαχητικότερα μπλόκα. Αξιοποιούμε την πείρα που αποκτήσαμε από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο μαζικά τους αγώνες μας με σταθμό τον εορτασμό του Κιλελέρ στις 15 Μαρτίου με πραγματικό και όχι επετειακό περιεχόμενο και επιμένουμε στα αιτήματά μας!!!.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες συσπειρωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για:
* Αναπλήρωση του εισοδήματος που προκάλεσε η κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων.
* Θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο αγροτικό εισόδημα. Βαμβάκι 0,60 λεπτά/κιλό, σιτάρι 0,40 λεπτά/κιλό, καλαμπόκι 0,27 λεπτά/κιλό, πρόβειο γάλα 1,40 ευρώ/κιλό, γίδινο στα 2/3 της τιμής του πρόβειου, αγελαδινό 0,70 λεπτά/κιλό, αιγοπρόβειο κρέας, 8 ευρώ/κιλό, βοδινό κρέας 6 ευρώ/κιλό.
* Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, χαμηλότοκα δάνεια, εκτέλεση από το κράτος βασικών αγροτικών έργων υποδομής κ.ά.
* Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων.
* Πάγωμα δανείων και τόκων για τους αγροτοκτηνοτρόφους για τρία χρόνια, κατάργηση των πανωτοκίων και μείωση των επιτοκίων.
* Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επιχορήγησή του από το κράτος για να καλύπτει το σύνολο των ζημιών που προκαλούνται από φυσικά αίτια τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο. Αποζημίωση των καλλιεργειών για την ξηρασία από τον ΕΛΓΑ.
* Εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών για να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων αλλά και στη διακίνηση των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων.
* Σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιριών της ΑΤΕ στους ιδιώτες.
* Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
* Κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
* Σταμάτημα των αγροτοδικείων και της ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας.
Διεκδικούμε να μείνουμε στα χωριά μας και στα χωράφια μας.
Για αυτό ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει αλλά θα συνεχιστεί στους δρόμους της κοινωνικής πάλης μέχρι τη δικαίωσή του!!!