«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Γ. Α. Παπανδρέου με εκπ. αγροτών της Κρήτης


Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με εκπροσώπους αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά - Δηλώσεις 03.02.2009
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματά τους, καθώς και για την απόφασή της να τους αποκλείσει στο λιμάνι.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την πρώτη συνομιλία του με εκπροσώπους των αγροτών και, ενώ η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα. Απαράδεκτη εικόνα, για μια χώρα δημοκρατική, για μια ευνομούμενη χώρα, να μην μπορούν να μιλήσουν οι αγρότες μιας περιοχής, της Κρήτης, ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής, και να γίνονται τέτοια έκτροπα, με βία, με χημικά, να μην μπορούμε καν να μιλήσουμε ανοιχτά, για να λύσουμε τα προβλήματα αυτού του τόπου. Αυτό θα πρέπει να τελειώσει. Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες της χώρας μας.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ Αστυνομίας και αγροτών, και μάλιστα ενώ είχε φτάσει στο λιμάνι για να συνομιλήσει με τους αγρότες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη χρήση απρόκλητης βίας εκ μέρους των ΜΑΤ και σε βάρος των Κρητών αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα μάλιστα που πλησίαζε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να τους συναντήσει.
Χρησιμοποιήθηκε απρόκλητη βία σε βάρος ανθρώπων που πνίγονται από την πικρία και διεκδικούν δίκαια αιτήματα. Χρησιμοποίησαν απρόκλητη βία την ώρα που ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχεται να τους συναντήσει με υπευθυνότητα.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την κυβέρνηση για τη χρήση απρόκλητης βίας και ζητούμε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Εξακολουθούν να καλλιεργούν αυταρχικές ιδέες στα σώματα ασφαλείας και να τα χρησιμοποιούν ως πραίτορές τους. Χαρακτηριστική απόδειξη είναι η χθεσινή άρνησή τους στη Βουλή να δεχθούν τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη θεσμική ανασύνταξη της ΕΛ.ΑΣ.