«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΕΦΥΓΕ η Αλέκα Παΐζη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2009
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της Αλέκας Παΐζη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η τέχνη έχασε μια χαρισματική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Η Αλέκα Παΐζη, υπηρέτησε το θέατρο με αφοσίωση, ποιότητα και αγάπη.
Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο της Αλέκας Παϊζη (4-2-2009)
Η ΚΕ του ΚΚΕ με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά μια σημαντική προσωπικότητα. Η κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αγωνίστρια του Κόμματος και του ΕΑΜικού κινήματος, η ηθοποιός Αλέκα Παΐζη, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή πλήρης ημερών.Η Αλέκα Παΐζη τίμησε την τέχνη, τίμησε και το λαϊκό κίνημα. Αυτές οι δύο αξεχώριστες όψεις χαρακτηρίζουν ολόκληρη την πορεία της. Ευαίσθητη σε όλα και σταθερή απέναντι στην κρατική καταστολή, αλύγιστη στις διώξεις που υπέστη από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Οι νεότερες γενιές του καλλιτεχνικού κόσμου έχουν πολλά να διδαχθούν από τη διαδρομή της Αλέκας Παΐζη.Η ΚΕ συλλυπείται τους συγγενείς και τους φίλους της συντρόφισσας Αλέκας Παΐζη.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Ένας – ένας οι μεγάλοι της τέχνης και του πολιτισμού, οι ανυπόταχτοι αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, οι ωραίοι ΕΛΛΗΝΕΣ φεύγουν!!! Πόσο ν’ αντέξουν άλλωστε την σύγχρονη βαρβαρότητα!
Ένας σπουδαίος άνθρωπος, η μεγάλη ηθοποιός Αλέκα Παΐζη, έφυγε για την αιωνιότητα!
Πίσω άφησε σπουδαία και ηρωικά, παραδείγματα μίμησης και στη δική μου μνήμη, τις ανεπανάληπτες απαγγελίες της, από το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου!! κι ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας, στο μονόλογο «Ντάμα Κούπα», της μοναχικής ηρωίδας, του ομώνυμου έργου του Φρανκ Μακγκίνις!!!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΚΑ!