«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (28 Φλεβάρη 2009)

ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2009
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, αύριο, Κυριακή (1/3), στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Κυριακή, 1 Μαρτίου
09:30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. J . Μ. Barroso .
12:15 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. J . C . Juncker .
13:00-16:00 Εργασίες Εκτάκτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
27-02-09
Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ κάνει για μία ακόμη φορά τα ελλείμματα σημαία της οικονομικής πολιτικής του.
Ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πείσει τους Έλληνες ότι τα εξωπραγματικά ευχολόγια αποτελούν δήθεν σχέδιο για έξοδο από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στο βεβαρημένο παρελθόν του που οδήγησε τη χώρα στα ελλείμματα και τα χρέη.
Ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει όλο και περισσότερο στο μικροκομματικό λαϊκισμό.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμασά αποτυχημένες προτάσεις των κυβερνήσεων που υπηρέτησε αδιαμαρτύρητα. Το μόνο καινούριο που έχει να παρουσιάσει είναι η βουλιμία του για εξουσία. Αυτά τα άγχη του κ. Παπανδρέου αφορούν τον ίδιο. Δεν ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες.
Τους Έλληνες ενδιαφέρουν προτάσεις και λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Προτάσεις και λύσεις που περιλαμβάνονται μόνο στο συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Θεατής ο Καραμανλής χωρίς προτάσεις και σχέδιο27.02.2009
«Ο κ. Καραμανλής δεν βάζει πηχυ για να μην περάσει από κάτω, προσέρχεται στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς θέσεις και προτάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν θα βγει από την κρίση με περιοριστικά μέτρα». Το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε για την οικονομική κρίση, κατέθεσε πλαίσιο πέντε εθνικών θέσεων. Η μετεξέλιξη του συμφώνου Σταθερότητας με αναπτυξιακή στόχευση, η αύξηση του Κοινοτικού προϋπολογισμού, οι κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, η έκδοση του Ευρωπαϊκού ομολόγου και η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Ν.Α Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, είναι τα ζητήματα που οφείλει να θέσει η Ελληνική κυβέρνηση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι η Αθήνα δεν πρέπει να δεχτεί διμερή επιτήρηση, να επισημάνει προς τους εταίρους μας την αναγκαιότητα «να θυμηθεί η Ένωση τις πολιτικές συνοχής» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες την στήριξη της πραγματικής οικονομίας,.
Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την απάντηση του Ευ. Αντώναρου27.02.2009
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε.
Αιδώς Αργείοι.
ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
26/02/2009
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την κρίση
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν το ίδιο σχέδιο για την κρίση, που είναι αποδεδειγμένα αντιδραστικό και αδιέξοδο: Τη στρατηγική της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο όπως κι αν εφαρμόστηκε οδήγησε στην κρίση, όπως κι αν εφαρμοστεί θα φέρει δεινά για τους λαούς. Για αυτό ο λαός πρέπει να αποκτήσει το δικό του σχέδιο, αυτό της ανυπακοής και της απειθαρχίας στην ΕΕ, το σχέδιο της συμμαχίας και της πάλης κατά των μονοπωλίων και των κομμάτων τους.
26/02/2009
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την έκθεση του Στειτ Ντηπαρτμεντ
Τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία δήθεν ενδιαφέρεται το Στέιτ Ντηπάρτμεντ είναι αυτά που δεν υπάρχουν σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, πρώτα από όλα στις ΗΠΑ.Από την άλλη η έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αποτελεί απροσχημάτιστη παρέμβαση εναντίον του λαϊκού κινήματος, γιατί αυτό τους φοβίζει, όπως φοβίζει κάθε μηχανισμό καταστολής, με ή δίχως κουκούλα.