«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Δήλωση του γρ.της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτη


Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτη, μετά τη συνεδρίαση των προέδρων των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στην Ευρώπη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου 2009
Μετά τη συνεδρίαση των προέδρων των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στην Ευρώπη, που έγινε υπό την προεδρία του, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ζαγορίτη, είχαμε απόψε τη σύσκεψη των προέδρων ΝΟΔΕ Εξωτερικού. Θα μας πείτε λίγο τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από αυτή;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Είχαμε μία πολύ γόνιμη συνάντηση με τους επικεφαλής των Οργανώσεών μας από ολόκληρη την Ευρώπη. Κουβεντιάσαμε τα θέματα τα οποία απασχολούν τους απόδημους Έλληνες, αλλά και οργανωτικά ζητήματα ενόψει των Ευρωεκλογών. Βεβαίως, τέθηκε μετ’ επιτάσεως και το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Διότι, όπως και στις Ευρωεκλογές έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν στην ευρωπαϊκή χώρα όπου κατοικούν, οι Έλληνες του εξωτερικού, οι απόδημοι Έλληνες, ζητούν και για τις εθνικές εκλογές να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται –κάτι το οποίο είναι δαπανηρό- προκειμένου να ψηφίσουν.
Θέλουν να έρχονται στην Ελλάδα γιατί αγαπάνε την πατρίδα, αλλά όταν οι εκλογές γίνονται σε χρόνο παραγωγικό -που έχουν δουλειά- πολλές φορές δεν μπορούν να έρθουν εδώ.
Τους δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα να ψηφίζουν στη χώρα όπου διαμένουν, όπου εργάζονται, για να μπορούν να συμμετέχουν στα ελληνικά δρώμενα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό, λοιπόν, τι λέτε συγκεκριμένα για το θέμα της ψήφου των αποδήμων;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Λέμε «ναι» στην ψήφο των αποδήμων. Λέμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει αυτή η υπόθεσις την οποία εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής, ο πρωθυπουργός, στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια. Η πρότασις είναι να ξεκινήσει να γίνεται αυτό από το 2011. Όχι κατ’ ανάγκην από τις επόμενες εκλογές, από το 2011. Όλοι συμφωνούν σε αυτό το ζήτημα. Βεβαίως, το ΠΑΣΟΚ βάζει διάφορα προσκόμματα προκειμένου να υπάρξουν καθυστερήσεις.
Εμείς θα προχωρήσουμε. Πιστεύουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το θέμα της εκλογολογίας, των πρόωρων εκλογών, τι λέτε;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εκείνο το οποίο είναι δεδομένο είναι ότι θα έχουμε Ευρωεκλογές. Εθνικές εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, πρόωρες εκλογές δεν πρέπει να γίνουν. Αυτό το οποίο εμάς μας απασχολεί είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία έχει η χώρα και οι πολίτες, τα προβλήματα που μας έρχονται από τη διεθνή οικονομική κρίση. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε όλη μας τη δύναμη προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε και να ενισχύσουμε εκείνους που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, τους οικονομικά ασθενέστερους.
Η εκλογολογία βλάπτει. Αποπροσανατολίζει.