«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΝΕ 3-1

Γράφει ο Κώστας Λούκας.
Ένας πολύ κακός Παναιτωλικός επικράτησε με 3 - 1, πιό δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, ενός ψυχωμένου ΠΑΟΝΕ που τα έπαιζε όλα για όλα για να μείνει στο κόλπο της ανόδου. Ο Παναιτωλικός κατέβηκε στο γήπεδο με επιθετικούς προσανατολισμούς, μπροστά σε 4.000 χιλιάδες περίπου φιλάθλους, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Ο κος Κεχαγιάς επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2, με ένα αμυντικό χαφ, τον Μουμίν και πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο τον Χρυσάφη. Αριστερά είχε τον Ζορμπά και δεξιά τον Μπελεβώνη. Τερματοφύλακας ο Μπαμπανιώτης και στην άμυνα οι Κομεσίδης, Γκόλιας, Θεοδοσιάδης και Χαραλαμπάκης. Επιθετικό δίδυμο οι Καραμαλίκης και Ζουρούδης ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας μετά από πολύ καιρό τους Δέντσα και Ντελκάδο.Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αγρινίου είχε την υπεροχή στο χώρο του κέντρου χωρίς να είναι αποτελεσματική επιθετικά. Κύριος εκφραστής της επίθεσης ήταν ο Χρυσάφης ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτό το σκορ αφού άλλη μια προσπάθεια του Χρυσάφη σε σουτ εντός της περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο δεύτερο ημίχρονο Ο ΠΑΟΝΕ μπήκε ποιό δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε διάθεση για κάτι καλό σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έδειξε ασύνδετος και δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι. Σε επίθεση του ΠΑΟΝΕ και ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, παίκτης του ΠΑΟΝΕ βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και από τα 5 μέτρα έπιασε δυνατό αριστερό σουτ αναγκάζοντας τον Μπαμπανιώτη να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Σε μια φάση στο 55ο λεπτό, που δεν μύριζε γκολ, ο Χρυσάφης από τα 35 περίπου μέτρα έπιασε ένα εξαιρετικά δυνατό αριστερό σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 2 -0. Ούτε αυτό το γκολ έδειξε να ξυπνάει την ομάδα του Παναιτωλικού. Αντίθετα στο 63ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκολεμπιέφσκι σημείωσε το 2 -1. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΝΕ προσπαθούσε για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα. Στο 71ο λεπτό σε σουτ του Μουμίν η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Το τελικό σκορ γράφτηκε στο 85ο λεπτό με χτύπημα πέναλτι του Ζουρούδη σε ανατροπή του Γέλοβατς από τον τερματοφύλακα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Κομεσίδης, Γκόλιας, Χαραλαμπάκης, Θεοδοσιάδης, Μπελεβώνης, (70' Γέλοβατς), Χρυσάφης, Ζορμπάς (56' Παπαποστόλου), Μουμίν, Ζουρούδης, Καραμαλίκης (64' Κουτσουρές).
ΠΑΟΝΕ: Διαμαντόπουλος, Πουταχίδης, Καλαμπόκας (76’ Τσαγκουρίδης), Παϊζάνος, Κώτσου, Σερέτης, Ναλμπάντης, Γκέσιος, Χατζής (66’ Θανόπουλος), Κατιανός (34’ Γκολεμπιέφσκι), Βράκας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*****************
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ 3-1
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠ. 1-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. 0-1
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 1-0
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-0
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2-0
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΝΕ 3-1
ΛΑΜΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 3-0 (α.α)
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ 3-0 (α.α)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
**************
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 50
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 46
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 46
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 41
ΠΑΟΝΕ 41
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 36
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. 35
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 34
ΦΩΚΙΚΟΣ 34
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 32
ΑΝΑΓΕΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 32
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 30
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 29
ΛΑΜΙΑ 29
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 25
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11
ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ 0