«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου εκπ. τύπου του ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου01.02.2009
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παυλόπουλος, σήμερα, προσκαλεί το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στη διαβούλευση με πρώτο θέμα, όπως ξέρετε, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, μάλλον να ισχύει και για τις επόμενες και για τις μεθεπόμενες εκλογές. Πώς απαντάει το ΠΑΣΟΚ;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο κ. Παυλόπουλος επαναφέρει, με το μάτι στις μετρήσεις, μία πρόταση εκλογικού νόμου, την οποία ψήφισε μόνη της η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Εμείς το επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι δεν θα το παίξουμε. Όπως έχουμε ήδη δεσμευτεί, μετά τις επόμενες εκλογές, ως κυβέρνηση, θα φέρουμε νέα πρόταση εκλογικού νόμου, που θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν από λίγο είχαμε και μία ανακοίνωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για συγκρότηση επιτελικών κύκλων. Αυτό, επειδή έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι τα πολλά όργανα στο ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν καλό και υπάρχουν και διάφορες άλλες απόψεις, είναι υποβάθμιση ή ενίσχυση του κόμματος στην αντιπολιτευτική του τακτική;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι ένα ακόμα βήμα, είναι το επόμενο στάδιο στην προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.