«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ !

Τον τελευταίο καιρό, εκδηλώθηκε μία πρωτοφανή, παγκόσμια οικονομική κρίση. Όλοι αναρωτιούνται πόσο «βάθος» έχει και πότε πρόκειται να λήξει. Οι επιπτώσεις της κρίσης φανερώνονται καθημερινά, όλο και εντονότερα, με «λουκέτα» σε εργοστάσια και πτώχευση τραπεζών. Χιλιάδες μαζικές απολύσεις, ανά τον κόσμο υπαλλήλων, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους, σε διαφόρων ειδών...... «κινητοποιήσεων και απεργιών».
Η έλλειψη χρήματος, οδηγεί πολλούς συνανθρώπους μας, να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόσφατο παράδειγμα στη χώρα μας, το «κλείσιμο» των εθνικών αρτηριών, από τους αγρότες, οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα, στις εκάστοτε οικονομικές απαιτήσεις, που πρέπει να καταβάλουν στο κράτος.
Επικρατεί ένας γενικότερος πανικός και οι καταναλωτές, είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους. Το μέλλον μας είναι αβέβαιο και προβλέπεται δυσοίωνο για όλους τους νέους, που θα βγουν στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν πολλές φήμες για μείωση των ωρών εργασίας και των μισθών. Η «γενιά» των εξακοσίων ευρώ, φαίνεται να καταλήγει σε «γενιά» των πεντακοσίων ευρώ.
Μήπως κάποιοι μέσα σ’ αυτή τη γενικότερη αναστάτωση, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλους εμάς;
Μήπως η οικονομική κρίση, είναι μια ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι περισσότερο, ενώ εμείς θα λιμοκτονούμε;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Γεώργιος Π. Σαβελώνας

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! για την είσοδό σου στη Φιλοσοφική, με το καλό να πάρεις και το δεύτερο πτυχίο, μετά από το της Θεολογίας, που κατέχεις!
ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ! Με υπομονή και καθαρό, όπως πάντα, μυαλό!! ΕΙΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !!!