«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ «Πληρώσαμε πολλά - Δε θα πληρώσουμε ξανά» το ηχηρό μήνυμα των εργαζομένων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

«Πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά» το μήνυμα εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών και νέων από τη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ, στη συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και την πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη.

Στη διαδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις.

Πίσω από τα πανό των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Επιτροπών Αγώνα, των φορέων του λαϊκού κινήματος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, την κλιμάκωση της οποίας...

ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρύψει στις δήθεν «φιλολαϊκές» εξαγγελίες από το βήμα του «φόρουμ της ΔΕΘ».

«Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας - Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων - μεταναστών - Να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους» έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας.

Με συνθήματα όπως «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές - Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις - Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «Εργάτη ο δρόμος για να έχεις κατακτήσεις, κυβέρνηση και νόμους να αμφισβητήσεις» και «Την οργάνωση μας και τα Σωματεία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία» τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν μαζικά, διεκδικητικά και ταξικά την πάλη τους για αγώνα ανατροπής και προοπτικής. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τα συνδικάτα και τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, για να μην πληρώσει ξανά ο λαός τη νέα οικονομική κρίση.

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr