«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - Ανακοίνωση για 8μηνα


 ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

Ν.  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13 ΤΗΛ : 26410 22325

                        

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,

Ένα ακόμη κοινωφελές πρόγραμμα εργασίας στο Δήμο Αγρινίου άρχισε να υλοποιείται από την αρχή του Σεπτέμβρη. Αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τη δική μας υγεία και των οικογενειών μας καθώς και τα δικαιώματά μας...

 Η κυβέρνηση ΝΔ το μόνο πρωτόκολλο προστασίας που ξέρει για την πανδημία του κορωναϊού είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας συνολικά για τις ανάγκες των εργαζομένων. Εναποθέτουν την προστασία και την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη, για να καλύψουν δικές τους ευθύνες, την ώρα που στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περίοδο της καραντίνας, οι εργαζόμενοι, ο λαός πειθάρχησε στις υποδείξεις των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση με απαίτηση των επιχειρηματιών μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε τον τουρισμό με πληρότητα στα καράβια, στα αεροπλάνα 85%, στους χώρους δουλειάς να μην τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, ούτε αποστάσεις ούτε τίποτα. Είναι έτοιμη να δώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, το πακέτο των 70 δις.

Ø    Απαιτούμε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα 8μηνα με ευθύνη του Δήμου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στους εργαζόμενους.

Ø          Δωρεάν παροχή μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Ø          Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Οι συνάδελφοι στα 8μηνα δεν είναι ωφελούμενοι, είναι εργαζόμενοι. Είναι γνωστό ότι τα προγράμματα αυτά προωθούνται από την Ε.Ε. σε συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις και φορείς υλοποίησης τους είναι οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και άλλοι φορείς του δημοσίου που τους παρέχεται τζάμπα εργασία. Έχουν ως στόχο την παραπέρα ελαστική και φτηνή εργασία, καταπατώντας όλα τα εργατικά δικαιώματα. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδηση μας την ανακύκλωση της ανεργίας, την δουλειά με 21 ευρώ μεροκάματο.

Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατώτερος μισθός 751€.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε οργάνωση της πάλης μας με συσπείρωση στο σωματείο.

Γιατί τα δικαιώματα και η ζωή μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Το Δ.Σ.