«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα μεγάλη διαδήλωση από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 29/9/2020

 Την Τρίτη 29/9 στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που την ίδια  στιγμή που  δε δίνει λεφτά για την παιδεία και τη δημόσια υγεία, επιλέγει να σπαταλήσει εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς ΜΜΕ και καναλάρχες.

Η απάντηση από πλευράς μας μπορεί να είναι μόνο μία : Εδώ και τώρα κοινός αγώνας μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων για την υγειονομικά και εκπαιδευτικά σωστή λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και  την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων . Εδώ και τώρα αγώνας για να δοθούν λεφτά για την παιδεία και την υγεία !

Φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε από κοινού τον αγώνα μας με καταλήψεις κινητοποιήσεις και πορείες!

Απαιτούμε τώρα:

·         Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και υποδομές! Λεφτά για την παιδεία και την υγεία και όχι για εξοπλιστικές δαπάνες !

·         Όχι στην «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.  Κατάργηση της σχετικής τροπολογίας Κεραμέως για τα σχολεία!

·         Να μειωθούν τώρα οι μαθητές στα τμήματα. Κανένα τμήμα με περισσότερους από 15 μαθητές. Με την ευθύνη του κράτους και του υπουργείου να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες για τη στέγαση των μαθητών σε κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές

·         Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και οι αυξημένες ανάγκες στα σχολεία! Να αποσυρθεί ο νόμος του «προσοντολόγιου»!

·         Να στελεχωθούν τα σχολεία με προσλήψεις υγειονομικού και ειδικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ.) για τη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών.

·         Να μην εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί όλο το πλαίσιο για την αξιολόγηση!

·         Να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως (4692/2020) και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που τον συνοδεύουν! Όχι στο «Νέο Λύκειο»! Όχι στην τράπεζα θεμάτων και στη βάση του 10.

·         Όχι στα ΕΠΑΛ της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης και της φτηνής κατάρτισης. Όχι στο νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο για την Τεχνική εκπαίδευση/να μην κατατεθεί.

·         Να λειτουργήσουν κανονικά τα ιδρύματα ακολουθώντας όλα τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα με διαχωρισμό των ετών σε τμήματα των 50 και κάτω ( ανάλογα με τις κτιριακές υποδομές του εκάστοτε τμήματος )  με μαζικά και συχνά  τεστ ανιχνεύσεως του ιού κλπ.)

·         Μαζικές προσλήψεις μελών ΔΕΠ & ΕΔΙΠ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες. . Όχι στις εργολαβίες και τα ΣΔΙΤ .

·         Αύξηση των δρομολογίων  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς τα ιδρύματα  γι την αποφυγή συνωστισμού

·         Καμία σκέψη για στράτευση στα 18 .

·         Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  , ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ .

·         Καλούμε σε  μαζική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1/10  και ώρα 12:00 στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας που καλέστηκε με πρωτοβουλία της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας  .

·         Στηρίζουμε τη διοργάνωση εκ νέου πανεκπαιδευτικής πορείας την Τρίτη 6/10 στο κέντρο της πόλης

·         Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε σχολεία, μαθητές, σωματεία εκπαιδευτικών και γονείς κοινοποιώντας την παραπάνω ανακοίνωση και  καλώντας σε ενεργή συμμετοχή και ευρύτερο συντονισμό.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ    //   ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ   //     ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ