«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Αγρινίου ανταποκρινόμενο στην έκκληση  που απηύθυναν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Καρδίτσας συγκέντρωσε και απέστειλε φαρμακευτική βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κοιν. Πολιτικής «Κοινωνικό Φαρμακείο»,  επικοινώνησαν με τους συναδέλφους τους στην Καρδίτσα και απέστειλαν φαρμακευτικά σκευάσματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ - ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στην περιοχή της Στράτου που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε ο Γιώργου Παπαναστασίου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης και κλιμάκιο του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το  Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόντες...

ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Oπως ανέφερε ο Δήμαρχος  Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά  προβλήματα σε κατοικίες,  επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης  έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη αποφασίσθηκε ο ορισμός  Επιτροπών  από τον Δήμο οι οποίες θα διενεργήσουν  αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες  και από την Περιφέρεια  σε επιχειρήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

29 Σεπτεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου για τη           Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς  στις 29 Σεπτεμβρίου .

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα.

Οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς έχουμε εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής: Το 45-50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, έως και το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 1/3 των Ελλήνων έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι στην Ελλάδα να έχουμε 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως.

 Αγάπα την καρδιά σου!  Φρόντισε την υγεία της καρδιάς !

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ