«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 


ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ

Παρουσία της οικογένειας και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Κυψέλης, το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς  Μήτσο Βλάχο.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας : «Η δολοφονία του Μήτσου Βλάχου ενέπνευσε και εμπνέει ακόμη το αγροτικό κίνημα για νέες δίκαιες διεκδικήσεις σε έναν διαρκή  αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του αγροτικού κόσμου και την αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης του αδυνάτου από τον ισχυρό.  Ο Μήτσος Βλάχος δεν έσκυψε  το κεφάλι, συγκρούστηκε  και διεκδίκησε  το δίκαιο, δίνοντας  τη ζωή του, για το σύνολο της κοινωνίας κι εκεί φανερώνεται το μεγαλείο του. Το μεγαλείο του ήρωα μας. Αιώνια η μνήμη του»...

 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον  Βουλευτή Γιώργο Βαρεμένο, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Γιώργο Καραμητσόπουλο, εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου και  Συλλόγων  της περιοχής. Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Βασίλειος Φωτάκης,  Μ. Παπαγεωργίου, πρόεδροι κοινοτήτων και η κ. Μαρία Τσούτσου, σύζυγος του ιατρού Αλέξιου Τσούτσου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η οικογένεια Βλάχου,  η  Κοινότητα Λεπενούς, η  Κοινότητα Κυψέλης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς«Ένωση», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς«Ελπίδα», ο Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς.

  







ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Αγιασμός στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουπαρέστη στην τελετή  αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόφορος Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Κοινότητας ΠαναιτωλίουΑ.Γκορόγιας.

 Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες:

 

«Φοράμε τη μάσκα αλλά δεν ξεχνάμε να χαμογελάμε. Σήμερα είναι μια χαρούμενη  ημέρα για παιδιά μας που επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Αυτή τη χρονιά μαθαίνουμε να είμαστε ασφαλείς. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να εμπιστευτούμε τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να ανταποκριθούν και σε αυτή την πρόκληση.

Θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με πρόοδοκαι πάνω απ’ όλα υγεία.

Όπως βλέπετε,  το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε,  σε  δύσκολες συνθήκες, τους αύλειους χώρους των σχολείων.Το έργο σταδιακά ολοκληρώνεται αποδίδοντας στα παιδιά μας  ποιοτικά αναβαθμισμένους και ασφαλείς χώρους άθλησης εντός των σχολείων». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ