«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Aνακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα

 

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με βαθιά θλίψη και οδύνη απευθύνει το ύστατο χαίρε στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΕΜ, πρώην Προέδρου της ΕΟΑΣ Καρδίτσας  για πολλά χρόνια, πρωτοπόρου, συνεπή, μαχητικού, ασυμβίβαστου και σεμνού αγωνιστή της αγροτιάς, εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος στην χώρα μας...

Από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε δράση στο αγροτικό κίνημα, είχε ενεργή και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της αγροτιάς και για αυτή την δράση του έχαιρε μεγάλο κύρος και αναγνώριση από τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Από μικρή ηλικία δούλευε στα χωράφια και παράλληλα εντάχθηκε στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Διετέλεσε αρχικά μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού του και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Μετέπειτα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση  Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ως το 2019.

Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το παράδειγμα του, η πρωτοπόρα δράση του, ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι  δέχονται νέα επίθεση στην ζωή και το εισόδημα τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της Ε.Ε.

Χαμηλή τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων κάτω από το υψηλότατο κόστος παραγωγής, η κοροϊδία πάει σύννεφο και από αυτή την κυβέρνηση όπως με το αγροτικό πετρέλαιο και δεσμεύσεις που δεν τηρεί, χαράτσια, χρέη, υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια ένα τμήμα των μικρών και μεσαίων ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων.

Δεν αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Μπούτα.

Θα είναι μαζί μας στους καημούς, τους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα είναι μαζί μας στα μεγάλα, μαχητικά μπλόκα, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγροτικού κινήματος και δεν μπορεί να τα σταματήσει καμιά κυβέρνηση, καμιά ποινικοποίηση, καμιά κρατική καταστολή.

Αυτή την υπόσχεση δίνουμε, να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγροτικού κινήματος, να δυναμώσουμε την ΠΕΜ, τις Ομοσπονδίες και πρώτα από όλα τους Συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε την ζωή του.

Ο Βαγγέλης Μπούτας παραμένει ζωντανός στην συνείδηση και την λαϊκή μνήμη και εκεί θα βρίσκεται κοντά μας.

Η Γραμματεία εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

            Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ