«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 23 Σεπτέμβρη 2020

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη  το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  αφού συζήτησε για την κατάσταση  που επικρατεί  τόσο στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά,   στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, τους πρόσφυγες – μετανάστες, στην  εξέλιξη της πανδημίας ,  στην οικονομία , για τις πλημμύρες  όσο και στις δυσκολίες  που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν  οι εργαζόμενοι μετά  και τις εξαγγελίες  του πρωθυπουργού  στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης  και... την εξειδίκευση  των υπουργών της κυβέρνησης  , εκτίμησε ότι  η  κατάσταση θα χειροτερέψει  για τους εργαζόμενους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα . Κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι θα εντείνουν  την επίθεσή τους .
 Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη  να σημάνει γενικός ξεσηκωμός ,με αιχμή τα προβλήματα  στο χώρο της υγείας  συνολικά και τα ιδιαίτερα της πανδημίας, της παιδείας , την ανεργία ,  την κατάσταση που επικρατεί  στους χώρους δουλειάς  , τους  πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η εργατική λαϊκή οικογένεια.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α και τα σωματεία μέλη του  θα πρωτοστατήσουν  για την ανάδειξή τους  και την οργάνωση  της πάλης τους για να διεκδικήσουν  λύσεις. Το Δ.Σ. αποφάσισε  :
Να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο  την Τρίτη 13 Οκτώβρη  και ώρα 7:00 μ.μ. στην  κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο.
Την Τετάρτη  30 Σεπτέμβρη  και ώρα 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.  θα πραγματοποιήσει  σύσκεψη αντιπροσώπων  και Διοικητικών Συμβουλίων  των σωματείων μελών του  Ε.Κ.Α. με κύριο θέμα : « Οργάνωση της δράσης  για την επιτυχία  του συλλαλητηρίου».
Θα πάρει πρωτοβουλία να καλέσει  τους φορείς της περιοχής  σε σύσκεψη  για την διεκδίκηση  των αιτημάτων  για την υγεία  και ιδιαίτερα  για το νοσοκομείο Αγρινίου  που έγινε,  μετά από απόφαση της κυβέρνησης, νοσοκομείο αναφοράς  για τον κορονοϊό χωρίς να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα  για τη λειτουργία του .
Σε όλες τις δράσεις μας θα παίρνουμε τα  κατάλληλα μέτρα προστασίας  που υποδεικνύουν οι υγειονομικοί .
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί όλους  τους φορείς  ιδιωτικού – δημόσιου τομέα , αγροτών, κτηνοτρόφων, τους μικροΕΒΕ , της νεολαίας  να πάρουν  αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε  από κυβέρνηση – Ε.Ε.- επιχειρηματικούς ομίλους  με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου  να  αντιτάξουμε τις δικές μας  δυνάμεις . Με οργάνωση κι αγώνα να διεκδικήσουμε λύσεις στα αιτήματά μας .
Αξιοποιώντας την εμπειρία μας  μπορούμε να κάνουμε βήματα στο δυνάμωμα της συμμαχίας μας.

ΤΟ Δ.Σ.