«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ για την σύσκεψη στο Μεσολόγγι

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  : 697 669 9822

 Αγρίνιο 10/ 09/ 20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σωματείο Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α Αιτωλ/νίας πραγματοποίησε  την Πέμπτη 10/09/2020 ώρα 10:00 π.μ.  σύσκεψη  με συνταξιούχους της περιοχής  στο Μεσολόγγι στον κήπο του Ραδιομεγάρου  της πόλης.

Παραβρέθηκαν...

  ο Πρόεδρος , ο Γεν. Γραμματέας  του σωματείου , τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  του παραρτήματος Μεσολογγίου και  δεκάδες συνταξιούχοι. Παραβρέθηκε επίσης  ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, συνάδελφος Παπαδημητρόπουλος Διονύσης, ο οποίος απηύθυνε  και σχετικό χαιρετισμό .

Τις εργασίες άνοιξε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, συνάδελφος  Πάνος Μπαλαρής , ο οποίος αναφέρθηκε  στην καλή λειτουργία  και στην ανάγκη μαζικοποίησης  του παραρτήματος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος  της Επιτροπής, συνάδελφος  Μπάμπης Τολιάτος, προχώρησε σε χαιρετισμό. Αναφέρθηκε στις συχνές παρεμβάσεις  των συνταξιούχων της περιοχής  για τη στήριξη της δημόσιας υγείας  και στην ανάγκη  προσλήψεων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Επίσης  στα προβλήματα των συνταξιούχων με την πανδημία. Έκλεισε με  αναφορά στις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων  και στον αγωνιστικό μονόδρομο  του σωματείου μας.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του σωματείου , συνάδελφος Γιώργος Δημητρουλής, αναφέρθηκε  στις διεθνείς εξελίξεις  και στην ένταση  στην περιοχή, στα προβλήματα  της πανδημίας , στο  διωγμό  όλων των κυβερνήσεων  προς τους συνταξιούχους . Επίσης αναφέρθηκε στην κοροϊδία  της κυβέρνησης  προς τους συνταξιούχους  με την επιστροφή των αναδρομικών, αφού ακόμη και το περιορισμένο ποσό  που  επιδίκασε το Συμβούλιο  της Επικρατείας  με την πιλοτική δίκη , από τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ  η κυβέρνηση  το περιορίζει  στο 1,4 δισεκ.  ευρώ, βάζοντας όριο επιστροφής  στις κυρίες  πάνω από τα  1.000 €  , εξαιρώντας  από τις επιστροφές  τις επικουρικές  και τα δώρα, βγάζοντας έξω  χαμηλοσυνταξιούχους  και αγρότες.

Συνέχισε αναφερόμενος στα σταθερά αιτήματα των συνταξιούχων  για επιστροφή  σε ότι τους έχει αφαιρεθεί  και σε αποκατάσταση  των συντάξεων,  όπως ήταν  πριν τις περικοπές.

Έκλεισε  την παρέμβασή του αναφερόμενος  στο σχέδιο δράσης  από δω  και πέρα . Την Τρίτη  15  Σεπτέμβρη συνεδριάζει η Ομοσπονδία. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου   και  τον Οκτώβρη θα γίνουν περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα στις οποίες , ανάλογα και με τις εξελίξεις της πανδημίας, θα αποφασιστούν  αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η σύσκεψη έκλεισε με τοποθετήσεις  συναδέλφων  και με την απόφαση στήριξης των αγωνιστικών δράσεων του σωματείου  και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ