«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

267 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

Αν ήθελαν, αλλά δεν θέλουν γιατί είναι δέσμιοι των νεοφιλελευθέρων ιδεολογικών τους εμμονών, είχαν όλο το χρόνο και το χρήμα ως κυβέρνηση για να σχεδιάσουν το ομαλές άνοιγμα των σχολείων. Έγινε πράξη αυτό σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά όχι δυστυχώς στη χώρα μας. 

Αντί γι’ αυτό, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έδωσαν στα μικρά παιδιά...

παγουρίνα-δαχτυλήθρες και από μια μάσκα – αλεξίπτωτο. Μια βδομάδα τώρα στοιβάζονται από 18 έως 27 μαθητές σε τάξεις των 40 - 50τ.μ., χωρίς τεστ και αποστάσεις ασφαλείας αλλά και με λειψούς κανόνες υγιεινής λόγω του ανεπαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Φρόντισαν λίγους μήνες πριν και εν μέσω της πανδημίας, να ψηφίσουν στην κλειστή βουλή νέο νόμο (4692/2020), με τον οποίο αύξησαν σε 27 τους μαθητές ανά τμήμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

Αποτελεί μέγα επιστημονικό παράδοξο αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας. Πως δηλαδή η κυβέρνηση και το επιστημονικό προσωπικό που ακολουθεί πιστά τις εντολές της, απαγορεύουν μεν τις συναθροίσεις πέραν των 9 ατόμων σε κλειστούς χώρους, επιτρέπουν όμως τις συναθροίσεις 25 - 27 μαθητών στις σχολικές τάξεις;  

Στο δήμο Μεσολογγίου, στα έξι (6) Νηπιαγωγεία της πόλης φοιτούν σήμερα 226 παιδιά, ενώ συνολικά στα 18 νηπιαγωγεία του δήμου φοιτούν 464 παιδιά. Το αποτέλεσμα το βιώνουν καθημερινά οι νηπιαγωγοί και οι γονείς των μικρών παιδιών, αφού δυστυχώς υπάρχουν αίθουσες νηπιαγωγείων στις οποίες στοιβάζονται έως και 27 νήπια μέσα σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Όσο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους δασκάλους και τους καθηγητές των δημοσίων σχολείων, είναι σχεδόν 20.000 εκείνοι που λείπουν από τις σχολικές αίθουσες σε όλη τη χώρα και ας πανηγυρίζει νυχθημερόν η κυβέρνηση στα καλοπληρωμένα ΜΜΕ πως έκανε νωρίς όλες τις προσλήψεις. Στην Αιτωλοακαρνανία λείπουν 267 δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα ακόμη και η κυβερνητική ΔΑΚΕ να διαμαρτύρεται υποκριτικά για τα πολλά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχής μας και για τα ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν μόνο στα χαρτιά και στις ανακοινώσεις της κας Κεραμέως.

Στα ΕΠΑΛ δε, εκτός από τις πάμπολλες ελλείψεις καθηγητών δεν έχουν φθάσει ακόμη στα σχολεία ούτε τα βιβλία των τεχνικών ειδικοτήτων. Ευελπιστούμε να μην επιστρέψουμε στην “αλησμόνητη εποχή” της κας Διαμαντοπούλου, όπου τα βιβλία έρχονταν τα Χριστούγεννα!

 Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της κυβερνητικής αριστείας, το οποίο νοιάζεται μόνο για την απόκρυψη των προβλημάτων μέσω της επικοινωνίας, καθώς και για τα συμφέροντα των σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο εν μέσω της πανδημίας, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.

 

Τώρα είναι η ώρα της κοινωνίας.

 

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις ανησυχίες μας μ’ εκείνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε δυναμικά να απαιτήσουμε:

ü  15 μαθητές σε κάθε σχολική τάξη.

ü  Κάλυψη τώρα όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

ü  Πρόσληψη νέων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης από τους δήμους.

ü  Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών