«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αιτωλοακαρνανίας: Εισηγούμαστε τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής των σχολικών καθαριστριών

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας με την παρούσα επιστολή προς τις δημοτικές αρχές του νομού  Εισηγούμαστε τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής των σχολικών καθαριστριών.

Κύριοι Δήμαρχοι, δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι που πολύ έγκαιρα είχαμε εκφράσει, ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλές ελλείψεις γιατί δεν υπήρξε κανένας σοβαρός σχεδιασμός και προετοιμασία από την κυβέρνηση.
Έτσι έχουμε:


⦁    Μεγάλο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.
⦁    Κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών (σε καθηγητές τα κενά είναι πάνω από 180 σε όλο το νομό)
⦁    Παρατηρήθηκε μεγάλη προχειρότητα στο θέμα με τις μάσκες.                                                                                  
⦁    Κενά σε θέσεις εργαζομένων για την καθαριότητα στα σχολεία, πράγμα που κάνει επιτακτικό να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών που η κυβέρνηση προσέλαβε, μόλις πρόσφατα, με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός  των σχολικών καθαριστριών δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και για να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.

Για το λόγο αυτό, εισηγούμαστε στα Δημοτικά Συμβούλια του νομού Αιτωλοακαρνανίας τη μετατροπή των  συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο.

Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία τους πρέπει να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο  λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αιτωλοακαρνανία:

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΛΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΥΓΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ