«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Παρέμβαση Ε.Κ.Α στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για προσλήψεις και σχέσεις εργασίας καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μετά  από παρέμβαση του Ε.Κ.Α. συζητήθηκε προ ημερησίας  διάταξης  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου το θέμα σχετικά  με την  έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς και τα απαραίτητα μέτρα  που πρέπει να παρθούν,  εν μέσω πανδημίας , για την προστασία  μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. , δια της αντιπροσωπίας του,  έθεσε  στο Δημοτικό Συμβούλιο  το θέμα  των προσλήψεων  στο προσωπικό καθαριότητας  στις σχολικές μονάδες , που η κυβέρνηση μετέθεσε την ευθύνη στους δήμους.

Διατύπωσε  τη θέση  του ότι...

όλοι  οι εργαζόμενοι  που θα προσληφθούν  πρέπει  να είναι με πλήρες ωράριο , ασφαλιστικά  και εργασιακά δικαιώματα  ,  με συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων  και να μονιμοποιηθούν  όλοι οι εργαζόμενοι γιατί εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Έθεσε  το θέμα για τον αριθμό των προσλήψεων , για το Αγρίνιο  είναι  51  με πλήρες και 57 με μειωμένο ωράριο, που δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών , χρειάζεται να προσληφθούν  περισσότεροι εργαζόμενοι.

Επίσης , για μια ακόμα φορά , έθεσε τα προβλήματα των σχολικών τροχονόμων  και το αίτημα  για αλλαγή  από σχέση εθελοντισμού σε σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η δημοτική αρχή να πάρει  πρωτοβουλίες  και να θέσει  το αίτημα  στην  ΚΕΔΕ  και στην κυβέρνηση . Οι σχολικού τροχονόμοι  επιτελούν  μόνιμο έργο  για την ασφαλή μετακίνηση  των μαθητών προς και από το σχολείο.  Αυτή η προσφορά τους είναι αναγκαίο να  διευρυνθεί περισσότερο  και κατά τη διάρκεια  λειτουργίας του σχολείου , πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο της πανδημίας .

Το Δημοτικό Συμβούλιο  πήρε ομόφωνη απόφαση  για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων  και  η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα   και την ενότητά τους , συσπειρωμένοι  στα σωματεία τους  έχουν τη δύναμη να επιβάλουν λύσεις  για τη δίκαια αιτήματά τους.

ΤΟ Δ.Σ.