«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού!»

 
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει αύριο, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των μουσικών, απευθύνει ο  Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Το ραντεβού είναι στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια, για να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

«Η κυβέρνηση με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή σταματά κάθε δραστηριότητα για το επάγγελμα μας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική. Αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουμε...

αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε», σημειώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

«Τους απαντάμε πως δε θα το επιτρέψουμε! Αντίθετα, θα διαδηλώσουμε κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, φορώντας τις μάσκες μας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για τη διάδοση του κορονοϊού, την καλούμε να πάρει μέτρα για το συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μεταφοράς και στις σχολικές τάξεις που στριμώχνονται τα παιδιά μας», προσθέτει, σημειώνοντας «πως η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας είναι η δική μας απάντηση στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες και θα κορυφωθεί το χειμώνα που έρχεται. Απάντηση που για είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει και πολλούς αποδέκτες».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει επίσης ότι με την αυριανή κινητοποίηση: 

  • «Απαντάμε στην κυβέρνηση: που μας κοροϊδεύει δίνοντας 18€ τη μέρα για δύο μόνο μήνες, στο 20% των εργαζομένων στον Πολιτισμό. Που λόγω Covid σταματά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και μας δηλώνει ότι είναι "ατομική μας ευθύνη" να πληρώσουμε την εφορία, τις τράπεζες, τους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, το νοίκι μας, την υγεία της οικογένειάς μας, τη μόρφωση των παιδιών μας.

  • Απαντάμε στην εργοδοσία: που μας πιέζει να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις για να ξεπεράσουν την κρίση τους, που μας μιλάει λες κι είμαστε συνεταίροι. Αν θέλουν να μοιραστούμε την κρίση, ας μας μοιράσουν και τις επιδοτήσεις, τις απαλλαγές, τις χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουν πάρει. Ας μοιράσουν τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων που βγήκαν από τη δουλειά μας και τώρα τα κρατάνε καλά φυλαγμένα για την επόμενη μέρα.

  • Απαντάμε στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό: που στον κλάδο μας εκφράζεται και από την πλειοψηφία στην ΠΟΘΑ. Που με "αγωνιστικό" προφίλ μας φέρνει σαν συνομιλητές και συνεργάτες υπουργούς και εργοδότες. Που αντί να οργανώνει τους αγώνες βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, πιέζει για αλλαγές υπουργών και παρουσιάζει σαν ελπίδα την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Πόσο γρήγορα νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος πήγε όλους τους καλλιτέχνες για σύνταξη στα 67 χρόνια;

  • Απαντάμε στην αστυνομοκρατία και την καταστολή: που οξύνεται τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις μας. Αντί να απαγορεύουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες μας, ζητάμε να καλύψουν την επιβίωση χιλιάδων εργαζόμενων στον Πολιτισμό που δεν μπορούν να δουλέψουν. Θα μας βρουν απέναντι στο νέο νόμο που ετοιμάζουν για τον έλεγχο και τον περιορισμό της δράσης των Σωματείων.

  • Απαντάμε στη συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης: που έθαψαν κυριολεκτικά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης. Που με στημένα ρεπορτάζ αποκρύπτουν τη συλλογική δράση και διεκδίκηση των εργαζόμενων στον Πολιτισμό μέσα από τα Σωματεία, εμφανίζοντάς μας σαν μια άβουλη μάζα που εκπροσωπείται από γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό. Παρουσιάζοντας ως μόνους διεκδικητές των αιτημάτων μας τις ενώσεις των εργοδοτών και εμάς σαν «ανακουφισμένους».

Ο δρόμος της Συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης είναι δύσκολος και μακρύς. Όμως άλλο δρόμο δεν έχουμε! Και σ’ αυτό το δρόμο είμαστε πολύ περισσότεροι!

Σήμερα έχουμε καταφέρει πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα φανταζόμασταν. Έχουμε στριμώξει την κυβέρνηση, έχουμε ανησυχήσει την εργοδοσία. Είναι κρίσιμο να είμαστε έτοιμοι μπροστά στις δυσκολίες της επόμενης μέρας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα μπορούμε να συζητάμε με απαιτήσεις την οργάνωση απεργίας».

www.902.gr