«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στο Αγρίνιο

 
Λευτεριά στο λαό – Θάνατος στο φασισμό

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 18/09 στις 19:30 στην πλ. Δημάδη


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του, μελη της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η φετινή επέτειος για την δολοφονία του Παύλου έχει...

ίσως πιο σημαντικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες. Γιατί στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης από την δικαστική έδρα.

Η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης.Επτά χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει μετρήσει σημαντικές νίκες απέναντι στην φασιστική οργάνωση με αποτέλεσμα αυτή εδώ και ένα χρόνο να είναι σε καθεστώς διάλυσης και να έχει αποχωρήσει από την Βουλή. Παρ’όλα αυτά, ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Οι δυνάμεις του κατεστημένου αστικού συστήματος τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό (Βελλόπουλος, νέο κόμμα Κασιδιάρη).

Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του. Μετά από 12 χρόνια κρίσης , την φτώχεια και τις αντιδραστικές αλλαγές και ανδιαρθρώσεις που έχουν τσακίσει βασικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοιού και η υγειονομική – οικονομική κρίση που φέρνει έχει ήδη σημάνει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης. Η ΝΔ συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει  πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης.Παράλληλα, εντείνει της ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξια και φιασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενωδιεκδικέι πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει, και θα βρεθεί, αποφασιστικά στο δρόμο. Είναι σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Για αυτό η πραγματική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής θα γίνει ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος.Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που οι ανάγκες του λαού και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους εργαζομένους, τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις 18 Σεπτέμβρη στις 19:30 στην πλατεία Δημάδη στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για:

  • Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να απαγορευθεί η δράση των φασιστικών συμμοριών.
  • Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.
  • Απόκρουση της φασιστικής δράσης και επιρροής στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολειά.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.. Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Ελεύθερη μετακίνηση τους για εγκατάσταση σε όποια χώρα επιθυμούν ή στο εσωτερικό της χώρας.
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των προσφύγων με κλείσιμο-κατάργηση όλων των στρατοπέδων. Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.