«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


 ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  στις 31/08/2020 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα για τη μετατροπή του  Γ.Ν Αγρίνιου σε Νοσοκομείο αναφοράς COVID το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και αναφέρει τα εξής

Με ανησυχία παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες καθώς μετέτρεψε τα υγειονομικά πρωτοκόλλα σε λάστιχο , προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό , τις μεταφορές κι άλλου. Αφήνουν στην ουσία απροστάτευτο το λαό μας και ταυτόχρονα του κουνάνε το δάχτυλο ότι...

η μη διασπορά του ίου είναι ατομική ευθύνη. Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός υγείας κ. Κοντοζαμάνης σε πρόσφατες δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ είναι πλήρως θωρακισμένο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα πανδημίας ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η κυβέρνηση ενώ είχε όλο το χρόνο τους  προηγουμένους μήνες να εξοπλίσει και να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία, δεν προχώρησε σε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου δεν προσλήφθηκε ούτε ένα γιατρός, ενώ το λιγοστό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι αποκλειστικά συμβασιούχοι – επικουρικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο πρώτο κύμα πανδημίας ζητήθηκε από το Νοσοκομείο τέσσερις παθολόγοι και δυο πνευμονολόγοι και δεν προσλήφθηκε κανείς.

Τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση- 6η  ΥΠΕ – Διοίκηση Γ.Ν. Αγρίνιου ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο θα γίνει νοσοκομείο αναφοράς και θα νοσηλεύει πλέον και ασθενείς με COVID. Οι ενστάσεις και τα ζητήματα που έθεσαν τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, όσο και το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο ότι δηλαδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη και με ασφάλεια περίθαλψη των ασθενών με COVID-19 δεν ληφθήκαν καν υπόψη. Άμεσα χρειάζονται:

1.Ξεχωριστό ιατρικό- νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα απασχολείται αποκλειστικά στην θεραπεία COVID-19

2. Ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μην υπάρχει διασπορά.

3. Μηχάνημα μοριακής ανάλυσης για test COVID προκειμένου να γίνεται άμεσα και έγκαιρα η διάγνωση και η διαχείριση των περιστατικών, χωρίς να μεσολαβεί το διάστημα  των δύο και τριών εικοσιτετράωρων.

Μέχρι στιγμής με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης , της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου καλείται το ήδη υποστελεχωμένο  προσωπικό του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί και να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν με τη μετατροπή του σε Νοσοκομείο Αναφοράς.

 

Απαιτούμε :

·         Την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού -νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σύμφωνα και με τις επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν, με προτεραιότητα τα τμήματα πρώτης γραμμής.

·         Την άμεση εξασφάλιση του απαραίτητου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού και μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν για όλους.

·         Επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Μηχάνημα για test COVID για έγκαιρη διάγνωση που να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.        

  

                                                                                              Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                                                              Παπανικολάου Τιμολέων

                                                                                              Καρναβιάς Ιωάννης