«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο - Δ.Ε.Θ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Αγρίνιο  4  – 9  - 2019
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. σε  συνεδρίασή του , που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στο Ε.Κ.Α , αφού εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται  στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα  με τις εξαγγελίες  του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση  αλλά και  όσα  είδαν το φως της δημοσιότητας  για τις προθέσεις της κυβέρνησης  να φέρει  άμεσα για ψήφιση στη Βουλή τροπολογία  σχετική με τον συνδικαλιστικό νόμο,  που είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, αποφάσισε  :

Ø  Να δοθεί μαχητική αγωνιστική  απεργιακή απάντηση  σε πανελλαδικό  συντονισμό με εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ,  όταν τολμήσει η κυβέρνηση  να φέρει  τις αλλαγές για το συνδικαλιστικό νόμο.
Ø  Καλεί όλα τα σωματεία  μέλη άμεσα να αντιδράσουν  και να πάρουν αποφάσεις  για απεργία.
Ø  Να ενημερώσουν  άμεσα τους συναδέλφους  στους κλάδους,  στους χώρους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας .
Η ωμή επέμβαση  στη δράση και στη λειτουργία  των συνδικάτων  από τη μεριά της κυβέρνησης , συνέχεια  της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί  παρουσία στις Γενικές Συνελεύσεις   των σωματείων του 50%  των ταμειακώς  τακτοποιημένων μελών  προκειμένου να είναι  έγκυρη η απόφαση για απεργία,  προβλέπει  καθιέρωση  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  για την κήρυξη απεργίας  από ένα σωματείο ,ακόμα  και για τις αρχαιρεσίες. Επίσης την καθιέρωση  ηλεκτρονικού μητρώου  για τα συνδικάτα  που σημαίνει  γενικευμένο  φακέλωμα  για τα μέλη του  για λογαριασμό  τους κράτους και της εργοδοσίας.
Η κυβέρνηση με αυτές τις ενέργειες  θέλει να φιμώσει   κάθε φωνή  μέσα στους χώρους δουλειάς για να μπορεί  η εργοδοσία να κάνει ανενόχλητα τη δουλειά της. Να φακελώνει  τη συνδικαλιστική δράση  καταργώντας  στην ουσία τις συλλογικές  διαδικασίες  για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για κινητοποιήσεις, όπως και τις Γενικές Συνελεύσεις . Να καταργήσει τα καταστατικά των σωματείων.
Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία  μορφή καταστολής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Δεν θα τους περάσει. Κάτω τα χέρια  από τα συνδικάτα. Ενωτικός , μαζικός , ταξικός αγώνας για το δικαίωμα στην οργάνωση  και την απεργία.
Επίσης το Δ.Σ του Ε.Κ.Α. συζήτησε για τη Δ.Ε.Θ.  και το επόμενο διάστημα θα πάρει  σειρά πρωτοβουλιών  ενάντια στην κλιμάκωση συνολικά της επίθεσης  της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, να δυναμώσει  η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων  αναγκών μας.
 ΤΟ Δ.Σ.