«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ  

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό νόμο έρχονται να επιβεβαιώσουν με εκκωφαντικό τρόπο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές. Την ίδια ώρα εμπαίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες τάζοντάς τους τα "ψίχουλα" που πέφτουν από το τραπέζι των μεγάλων.
Η κυβέρνηση, την ώρα που δίνει γη και ύδωρ στου μεγάλους επιχειρηματίες, λέει, ότι δεν αντέχει η οικονομία τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων και...
μικρών ΕΒΕ για να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα. Ακόμα όμως και τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έρχονται χωρίς μαστίγιο αφού ''σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά'' των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του τόπου μας, συνεχίζουμε να πληρώνουμε σταθερά το 95% των κρατικών εσόδων από την άμεση φορολογία την ίδια ώρα που βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες περιορίζονται μόλις στο 5%.
Κάτω οι φόροι και οι κατασχέσεις!
Δισεκατομμύρια ευρώ στα πόδια των μονοπωλίων, κυνηγητό και κατασχέσεις για τους αυτοαπασχολούμενους. Η δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας είναι όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους συναδέλφους αφού και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε υποτίθεται για αυτό το σκοπό, δεν αφορά τους χιλιάδες καταχρεωμένους συναδέλφους. Μόλις 10 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για τη προστασία της πρώτης κατοικίας.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για όλους που διαφημίζει η κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί είμαστε δυνατοί. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα!
Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης είναι ο δικός μας, συλλογικός αγώνας, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας.
Το ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί όλους τους συλλόγους, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.
·        Κατεβαίνουμε στο δρόμο την ημέρα κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
·        Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού
·        Υπερασπίζουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
Παλεύουμε για:
  Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος. 
   Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και το 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 
   Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Την οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 5% του  πραγματικού εισοδήματός τους. Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.
  Την κατάργηση του νόμουΚατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Ασφάλισης. 
   Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής Ασφάλισης.
  Την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της Κυριακάτικης αργίας.

ΓΙΑΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                    ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ