«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά την οποία αποφασίστηκε η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θητείας από  8 Σεπτεμβρίου 2019 έως 6 Νοεμβρίου 2021.

Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Ιωαν. Φαρμάκης, Αντιπρόεδρος ο Ν. Θεοδωρόπουλος             και Γραμματέας ο Δ. Κουρουμπλής.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  εξελέγησαν οι: Ν. Γκρίζης, Κ. Καλαντζής, Σ. Κολοβός, Π. Καψάλης,  Χρ. Κορδολαίμης, Π.Ζέρης...

Αναπληρωματικά μέλη: Μ.Παπαγεωργίου, Ευθ.Γρίβας, Κ.Τσιαμάκης, Ελ. Αραχωβίτης, Ηλ. Παπαχρήστος, Αθ. Κοντονάσιος.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  εξελέγησαν οι: Β.Φωτάκης, Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ.Μελιάδης, Ε. Κραβαρίτη, Γ. Μπελεβώνη, Σπ. Μολώνης.
Αναπληρωματικά μέλη: Κ. Κιτσοπάνος, Κ. Καλαντζής, Σπ.Φλώρος, Αμ. Γιαννακά, Β.Καραγκούνη, Δ.Κουρουμπλής.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά την διαδικασία δήλωσε:  «Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο προεδρείο του Δ.Σ  για τη συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών.
Εύχομαι  στους νέους και παλαιότερους συναδέλφους καλή δύναμη. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή σας και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία σας.
Μια νέα θητεία ξεκινά, στην οποία καλούμαστε ν’ ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Με αυξημένες ευθύνες, σε νέο θεσμικό  πλαίσιο.
Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες απαιτήσεις του δήμου μας και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά.
Σας ζητώ λοιπόν να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις, να συμπλεύσουμε  και να γίνουμε ένα στιβαρό δημοτικό συμβούλιο για το συμφέρον  πόλης. Με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε στα αυτονόητα και να ανταποκρινόμαστε στον κομβικό μας ρόλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σκύψει στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να στηρίξει την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών.
 Καλή επιτυχία στα καθήκοντα σας».

                                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Δήλωση Αντιδημάρχου Μαρίας Παπαγεωργίου σχετικά με δημοσίευμα που αφορά στην προβολή του έργου της ΚΕΔΑ:

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου λειτούργησα με απόλυτη διαφάνεια. Με ευθύνη στη διοίκηση της ΚΕΔΑ, της οποίας είμαι πρόεδρος, δεν αρνήθηκα ποτέ τη δημοσιοποίηση στοιχείων γιατί δεν υπήρξε λόγος να αποκρύψω οτιδήποτε αφορά στην οικονομική διαχείριση. Μάλιστα έχω απαντήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για όλες τις δράσεις του τομέα μου με αναλυτικά στοιχεία.
Με έκπληξη λοιπόν διάβασα το δημοσίευμα που εμφανίζει ελλιπή στοιχεία και προβαίνει σε εύκολους χαρακτηρισμούς για μια διοργάνωση που είχε μεγάλη ανταπόκριση και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρω τις ευχαριστήριες επιστολές που λάβαμε από τα συγκροτήματα που φιλοξενήσαμε στην πόλη μας.
Σας ενημερώνω ότι η προσφορά της  εταιρίας BLACKLIGHT PRODUCTIONS για την παραγωγή διαφημιστικών σποτ ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300, 00 €) ανά σποτ (πλέον ΦΠΑ 24%). Για το συνολικό πακέτο των 12 σποτ, και όχι για ένα μόνο σποτ όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα,  η τιμή ανήλθε στο ποσό των 3.600,00 ευρώ (4.464,00 € με ΦΠΑ 24%) και περιελάμβανε αναλυτικά τις παρακάτω εργασίες: 
·         Εικαστικό - δημιουργικό
·         Συγκέντρωση υλικών και αρχείων 
·         Επεξεργασία 2d animation και composition 
·         Montage 
·         Επεξεργασία ήχου 
·         Μουσική βιβλιοθήκης 
·         Επεξεργασία graphics
·         Εκφώνηση
·         Aμοιβή   για γύρισμα πρωτότυπου υλικού.
Ας σημειωθεί ότι το ποσό αφορά διαφημιστικά σποτ των ετών 2018 και 2019 για πολιτιστικές  εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου.
Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι όσοι υπηρετούν σε δημόσιες θέσεις  υπόκεινται  στην κριτική και τον έλεγχο. Αυτό είναι κάτι που δεν με  φοβίζει.
Δεν κατανοώ όμως γιατί πρέπει να απολογούμαστε για απόλυτα ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες.