«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - Συγκέντρωση 10 π.μ. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Απεργία Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι εργαζόμενες,συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα,Πρωτοβάθμια σωματεία ,οπως και το σωματείο μας Ένωση Οικοδόμων. Να δώσουμε απάντηση στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον μεγαλύτεροπεριορισμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.
 Το διάστημα πριν τις εκλογές στις 6 Ιουλίου μιλούσαμε για...
την προετοιμασία του κεφαλαίου της ΕΕ των ξένων κέντρων προώθησης της ΝΔ στην κυβέρνηση , για συνέχιση της ίδια πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα. Μια νέα κυβέρνηση είναι ποιο εύκολο να περνάει αντεργατικά μέτρα από την προηγούμενη των 4,5 χρόνων διακυβέρνησης . Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μας θεωρείται αντιδραστική εξέλιξη για τα εργατικά και λαϊκάσυμφέροντα μεστελέχη δεξιούς και ακροδεξιούς φανατικούς εχθρούς της εργατικής τάξης.
 Η καλή ημέρα από το πρωίφαίνεται όπως λέει και ο λαός! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φέρει την ανάπτυξη και θα καθαρίσει τα Εξάρχεια από την ανομία.  Για να δούμε όμως την πραγματικότητα . Παρανομία και ναρκωτικά υπάρχουν μόνο στα Εξάρχεια και στα Πανεπιστήμια; Υπάρχουν καιστην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας , στο Μενίδι και σύμφωνα με τις συλλήψεις της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει όμως να χτυπήσουμε στα Εξέρχεια για να χτυπήσουμε την αριστερά , τα πανεπιστήμια τα στοχοποιούμε για να καταργήσουμε το άσυλο. Αυξήσεις στην ΔΕΗ από 16,5% έως 19,5%  με το καλημέρατου κυρίου Μητσοτάκη σαν να μην ευθύνονται για την ζημιά στην ΔΕΗ οι απλήρωτοι λογαριασμοί των δημοσίων υπηρεσιών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των βιομηχάνων . Η κομπίνα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , που με νόμο πωλούν το ρεύμα στην ΔΕΗ ακριβότερα από αυτό που παράγει η ίδια. Με ανακοίνωση στα ΜΜΕ η Νέα δημοκρατία όφειλε το προηγούμενο διάστημα πάνω από 500.000 ευρώ ρεύμα για τα γραφεία της.Δεν έχουν βλέπεται τα στελέχη της Νεα Δημοκρατίας να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, εμείς μετά με 500 ευρώ τον μήνα θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Ενώ γίνονται με νόμο όλες οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο , ντόπιο και ξένο για την αρπαγή του δημόσιου πλούτου , για μια χούφτα δολάρια,που βαφτίζεται ανάπτυξη. Άθικτα δεν παραμένουν και τα εργατικά δικαιώματα. Η απόφαση για απεργία θα γίνεται ηλεκτρονικά για να εκβιάζονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία, αφού θα γνωρίζουν ποιοι ψηφίζουν υπέρ της απεργίας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία  στις εκλογές των σωματείων απαξιώνεταιο ρόλο τους. Όλα αυτά αποτελούν  συνέχεια του νόμου της Αχτζιόγλου για απόφαση απεργίας του 50% συν ένα των εργαζομένων . Οι περικοπές των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων αδυνατίζει την ασφάλεια επιδιώκονταςόλο και περισσότερο την είσοδοτης ιδιωτικήςασφάλισης .
 Η πρόταση για δουλειά την Κυριακή ή υπερωρίες,  αυξάνουν την υποαπασχόληση και την ελαστική εργασία. Οι συλλογικές  συμβάσεις θα λαμβάνονταιμε υπουργικές αποφάσεις και με νόμο θα μπορούν να μην υπάρχουν σε επιχειρήσειςυπό πτώχευση , πτώχευση, μερική πτώχευση και  με την συναίνεση των εργαζομένων (εκβιαστικά) .
 Η απεργία αυτή , να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα , καταγγέλλοντας την διασπαστική τακτική της ΓΣΕΕ , που όταν κηρύσσεται απεργία τότε θυμάται και αυτή προσπαθώντας να αλλάξει την ημερομηνία υπερασπίζοντας βέβαια τα εργοδοτικά και κυβερνητικά συμφέροντα με τοδιέρεκαι βασίλευε!
Συγκέντρωση 10 π.μ. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ