«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Εγκαίνια έκθεσης - "προσφορά IV"

προσφορά - IV
Έκθεση με δωρεές νέων έργων τέχνης
προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται  η “προσφορά IV”με έργα σημαντικών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών όπως :Βενιός Μάρκος, Δημακοπούλου Τζούλια, Κοντογιαννοπούλου Λήδα, Κότσαρης Μιχάλης, Κτιστοπούλου Μαρία, Λουκάς Γιάννης, Μακρής Αθανάσιος, Μαστραντώνης Γιάννης, Μουρέλου-Ορφανού Έλλη, Ορφανός Λάμπρος, Παπαδοπεράκη Ασπασία, Σιμάτος Χρίστος καιΣφήκα Μπαρμπαρέλα (αλφαβητική σειρά).
Η έκθεση, την οποία θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, αποτελεί το τέταρτο μέρος της ενότητας «προσφορά» και περιλαμβάνει...
έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας. Τα έργα αυτά αποτελούν πλέον τη μόνιμη συλλογή της ΔΠΑ.
Καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΠΑ είναι ο ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής.
Διάρκεια έκθεσης:έως 10 Νοεμβρίου 2019
 Ώρες επισκέψεων:Τρίτη – Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 20.30
Κυριακή 10.30 – 13.30, Δευτέρα κλειστά.
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο)
τηλ. 26413 060419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,   www.dipinag.gr
***
Κέφι και χρώμα στα εγκαίνια της έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου
Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα εγκαινιάσθηκε τη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η ετήσια έκθεση με έργα μαθητών και σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.  Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της Δημοτικής Αγοράς και απόλαυσαν εντυπωσιακές δημιουργίες ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας και κόμικς από τα παιδικά τμήματα, των εφήβων και των ενηλίκων.  
Στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Μαρία  Παπαγεωργίου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις δημιουργίες όλων των μαθητών και τους ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά. Παράλληλασυνεχάρη τους δασκάλους και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Χρήστο Γαρουφαλή  για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι της οποίας τα αποτελέσματα κάθε χρόνο είναι πιο εντυπωσιακά.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι: Κ. Καλατζής, Χρ. Γκούντας, Ευθ. Γρίβας, Χρ. Ζαρκαβέλης, οι δάσκαλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου: Στ. Γιακουμάτου, Σπ. Γιολδάσης, Χρ. Μακροζαχόπουλος, Μ. Μαχαλιώτη, Β. Μίχου, Αν. Ναστούληςκαι Δ. Παπατρέχας, μαθητές, γονείς και πολλοί φίλοι του Εργαστηρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25/09/2019.
Ώρες επισκέψεων: Δευ-Σαβ  11:00-13:00 & 18:00-21:30
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 1 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες-εγγραφές:  Παπαστράτου 83, Αγρίνιο
Καθημερινά:  17:00 – 20:00, τηλ. 26410 48372

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΗΛΙΩΝ

Σας πληροφορούμε ότι,  σύμφωνα με το ΦΕΚ 1327/Β/17-4-2019,  στην Δημοτική Ενότητα Θεστιέων, μεταξύ των άλλων Κοινοτήτων αναφέρεται  και η  Κοινότητα Προσηλίων  με μόνιμο πληθυσμό 23  ατόμων.

 Στις εκλογές του Μαΐου- Ιουνίου 2019 καθώς και του Ιουλίου 2019 δεν υπήρξε εκλογικό Τμήμα Προσηλίων καθότι κανείς κάτοικος δεν έχει δηλώσει ως εκλογικό διαμέρισμα την Κοινότητα Προσηλίων, με αποτέλεσμα να μην αποστείλει το Υπουργείο Εσωτερικών χωριστό Εκλογικό Κατάλογο.

Προκειμένου, να μην παρατηρηθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, παρακαλούνται όσοι είναι κάτοικοι της Κοινότητας Προσηλίων και ενδιαφέρονται να συσταθεί εκλογικό Τμήμα στην Κοινότητα Προσηλίων να απευθυνθούν στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης & Ληξιαρχείου  (Δημοτολόγια)  της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου (Χαριλάου Τρικούπη 10, 1ος όροφος, Γραφείο 9) να δηλώσουν αλλαγή εκλογικού διαμερίσματος.

***

ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην  αποδοχή της χρηματοδότησης έργων που αγγίζουν τα 2.800.000 ευρώ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά την χθεσινή συνεδρίασή του.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης και στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται  το σημαντικό έργο της δημιουργίας «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» που αναμένεται να συμβάλλει  στη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος για τους εμπόρους της πόλης.
Επίσης έγινε αποδεκτή η χρηματοδότηση για τις  «Ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες πληροφόρησης και εκδηλώσεων στον Δήμο Αγρινίου».  Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων που στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας του Δήμου με τους δημότες και τους επισκέπτες, μέσω της εγκατάστασης ηλεκτρονικών υποδομών σε χώρους του Αγρινίου.

Στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Στρατηγικής» εντάσσεται η λειτουργίατου Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίουπουαναμένεται να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και υπηρεσιών διαχέοντας τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας στην κοινωνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη την εισήγηση για ένα σημαντικό έργο που αφορά τη«Συντήρηση –Ανακατασκευή Κοινόχρηστων Χώρων  στον Άγιο Κων/νο».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία των έργων: «Με πρόγραμμα και καθημερινή προσπάθεια  καταφέρνουμε  να εντάσσουμε και να υλοποιούμε έργα  που δίνουν  νέα πνοή στην πόλη, δημιουργούν ένα σύγχρονο περιβάλλον με καινοτόμες δράσεις. Παράλληλα ομορφαίνουμε την πόλη χτίζοντας ένα αναβαθμισμένο αισθητικά περιβάλλον.  Είναιπεποίθησή μου ότι, με μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά, θα  μπορέσουμε να αποδώσουμε  στους πολίτες έργα και υπηρεσίες που αντανακλούν στην ποιότητα ζωής.Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για το Αγρίνιο».
                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***
Δωρεάν μέτρηση Σακχάρου για τους ωφελούμενους της Δομής Συσσιτίου
Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, θα πραγματοποιήσουν Δωρεάν μέτρηση Σακχάρου για τους ωφελούμενους της Δομής Συσσιτίου.
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί  στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου (3 Φανάρια), έξω από τον χώρο του Συσσιτίου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα από 12:00μμ έως 14:00μμ.
           
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 οι  Σκακιστικοί Αγώνες για τους μαθητές του ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου στην Δημοτική αίθουσα «Φαντασία». Οι μαθητές συμμετείχαν σε πέντε γύρους αγώνων, υπό την επίβλεψη του δασκάλου Σκάκι.
Τα μαθήματα για την σχολική χρονιά 2019-2020 αρχίζουν την:
 Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.
Πληροφορίες για εγγραφές στον υπεύθυνο του τμήματος ΣΚΑΚΙ ,Δημοτικό Υπάλληλο: κ.Γρηγορόπουλο Μιλτιάδη, στο τηλέφωνο 6978637124 στις ώρες από 10:00 έως 12:00 π.μ. και 5:00 έως 7:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

***
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει την έναρξη  εγγραφών των δραστηριοτήτων της σε όλο το εύρος του Δήμου  Αγρινίου.


Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου τα παιδιά άνεργων γονέων θα μπορούν να παρακολουθούν τις
δραστηριότητες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ .

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής :
ΧΟΡΟΙ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
·         ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
·         ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
·         ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ
·         ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
·         JAZZ
·         ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
·         PILATES
·         ΑΕΡΟΜΠΙΚ

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στην οδό Δαγκλή 27 (καπναποθήκες Παπαστράτου) καθώς και σε  αίθουσες των Δημοτικών σχολείων της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

·         ΕΚΜΑΘΗΣΗΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)
·         ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
·         ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
·          ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARLORFFDALCROZE
·         ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
·         ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΡΙ :

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στην οδό 11ης Ιουνίου 6Α


ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Για μαθητές από Α΄ Δημοτικού, εφήβους και ενήλικες.
ΤΜΗΜΑΤΑ 
· ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
·         ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
·         ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ
·         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
·         ΚΟΜΙΚΣ

Επίσης τα εντατικά τμήματα προετοιμασίας  για Αρχιτεκτονικό Σχέδιο & ΑΣΚΤ


Επίσης θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Τμήματα:

·         ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
·         ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
·         ΜΠΡΙΤΖ
·         ΣΚΑΚΙ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
·         ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Πληροφορίες – εγγραφές : 5.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ. στη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου
Δ/νση :  Σουλίου 18  - Αγρίνιο, Τηλ. : 26410 58158