«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση του Α. Κατσιφάρα για το θάνατο του Α. Λιβάνη

Με αφορμή τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Αντώνης Λιβάνης σφράγισε με την πολιτική παρουσία και προσφορά του μια ολόκληρη εποχή. Δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, υπηρέτησε με πάθος, με συνέπεια, με προσωπικούς αγώνες και ανυποχώρητο σθένος τις αρχές της Δημοκρατίας, της Προόδου, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Αλληλεγγύης και υπήρξε πρότυπο πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
Φλογερός πατριώτης, ακατάβλητος αγωνιστής, πνεύμα ανήσυχο και οξυδερκές, αφιέρωσε τη ζωή του στην προάσπιση των προοδευτικών αξιών και...
των κοινωνικών δικαιωμάτων, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του λαού της.
Για όλους εμάς που για πολλά χρόνια είχαμε την τύχη να μας τιμά με τη φιλία του, ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε μέχρι τέλους ένας σπουδαίος δάσκαλος, μια αυθεντική και ψύχραιμη φωνή ανάλυσης της πραγματικότητας, των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.
Χαρισματικός, πάντα ευγενής και σεμνός, πάντα ευθύς και γενναιόδωρος, ο Αντώνης Λιβάνης με την αμεσότητα και την ειλικρίνεια που τον διέκρινε, αποτύπωνε με απαράμιλλη διαύγεια και διορατικότητα τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και μαζί το δημόσιο αίσθημα.
Ο θάνατος του κάνει φτωχότερη και την Αχαΐα, τόπο που ο ίδιος λάτρεψε όχι μόνο με όρους συναισθηματικούς αλλά και με όρους πολιτικής παρέμβασης καθώς βρισκόταν πάντα δίπλα και υποστηρικτικός στις διεκδικήσεις και στα οράματα της περιοχής.
Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Στην πολιτική, στις εκδόσεις, στην κοινωνία. Στους δικούς του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».