«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τοποθέτηση του Συμβούλου Κ. Καπρέλη στη Δημόσια Συνεδρίαση στο Παναιτώλιο Αγρινίου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Παναιτωλίου Αγρινίου)
( Τοποθέτηση του Συμβούλου Καπρέλη Κώστα στη Δημόσια Συνεδρίαση 20/09/2019.
Στην τοποθέτηση μου γίνονταν συνεχώς παρεμβολές και δεν ακούστηκε όπως θα έπρεπε στη συνέχεια και ολότητα της – δυο λεπτά υπόθεση ήταν - και κράτησε μίση ώρα.
Με την δικαιολογία άκουσον – άκουσον. Ήταν εκτός Προγράμματος.
Τόσες και τόσες παρεμβάσεις γίνονται σε κάθε συνεδρίαση. Το δίλεπτο θα χαλούσε την συνταγή. Κάποιος άλλος λόγος θα υπήρχε. Θα τον μάθω.)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατ’ αρχάς SKRIPTA MANENT, τα γραπτά μένουν που είπαν και οι Ρωμαίοι.
Αυτά που λεμέ εμείς εδώ στο κοινοτικό Συμβούλιο πρέπει να γράφονται και να δημοσιεύονται...
- ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - για να μαθαίνει και ο κόσμος που δεν μπορεί να παρακολουθεί τις συνεδρίες αλλά και αυτοί που μένουν μακριά, τις τοποθετήσεις του κάθε Κοινοτικού Συμβούλου.
Κάτοικοι του εξωτερικού ενημερώνονται από διάφορα σαιτ. Το καλοκαίρι μου είπαν πολλά για την Αναγέννηση, για εμάς τους μοναχικούς οδοιπόρους. Πέστε τα, γράφτε περισσότερα μήπως και ξυπνήσει ο κόσμος και ψηφίσει έστω και μια φορά κατά συνείδηση. Αλλά που τέτοια λογική.
Στο θέμα μας
Και θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση
Διαβάζω στην πρόσκληση και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω.<< Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Προγραμμα Κλεισθένης >>
Δεν νομίζω να υπάρχει Πρόγραμμα Κλεισθένη. Αυτός έχει καταργηθεί. Το σωστό θα ήταν ο καταργηθείς, ο απόλυτα τροποποιημένος νόμος, Πρόγραμμα Κλεισθένη.
Όπως καλό επίσης, θα ήταν ο νόμος Κλεισθένη, τώρα πια μετά την κατάργηση, τροποποίηση του, να ακούγεται μόνο καταγγελτικά.
Καταγγέλλουμε τον Κλεισθένη για την μεγάλη μεταρρύθμιση που είχε κάνει τα παλιά τα χρόνια, στην Αθήνα που έβαζε τις βάσεις για τον σημερινό κόσμο, που έμαθε τον κόσμο να σκέπτεται και να συμμετέχει στα κοινά (μαζί φυσικά και με πολλούς άλλους )
Καταγγέλλουμε τον σημερινό Κλεισθένης που ενώ μας έδινε το δικαίωμα της συμμετοχής, της συνεργασίας, ήρθε ο νέος νόμος χασάπης και τις κατήργησε.
Αν λειτουργούσε – που δεν λειτουργεί - ο νόμος Κλεισθένη μπορεί να ήταν διαφορετική η σύνθεση του Συμβουλίου. Και εγώ ο ίδιος δεν θα ήμουν εδώ, γιατί απλά η Αναγέννηση δεν θα κατέβαινε στις εκλογές.
Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς στην Αναγέννηση με τους Καποδιστριακούς νόμους.
Με τους Καποδιστριακούς νόμος ο κόσμος ψηφίζει τους Αρίστους.
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. Τα χάλια όχι μόνο του δικού μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα τα ξέρουμε.
Κατεβήκαμε στις εκλογές γίναμε αντιπολίτευση και θα κάνουμε αντιπολίτευση. Το ίδιο φαντάζομαι θα κάνει και ο άλλος αντιπολιτευόμενος συνδυασμός
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε κάθετα ΟΧΙ σε όλα. Στα θετικά θα λέμε ΝΑΙ. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μια μικρή κοινωνία είμαστε με πολλά προβλήματα τα οποία αφού δεν τα έλυσαν οι προηγούμενοι θα τα λύσουμε εμείς εδώ οι φωστήρες με μηδέν ταμείο.
Και το λέω αυτό για το χαρτάκι που κρατούσαν στα χέρια τους με έπαρση και το κουνούσαν επιδεκτικά Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Λες και κρατούσατε κάποιον πάπυρο με τους νόμους του Κλεισθένη για την δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας.
Που έλεγε,,,, η Μεταρρύθμιση του Κλεισθένη,
Nα είναι όλοι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι.
Να πάψει η συγγένεια να παίζει ρόλο στην πολιτική ζωή.
Κακά τα ψέματα, εδώ σε εμάς υπάρχει κάτι το εντελώς αντίθετο. Ο Πρόεδρος δεν εκλέχτηκε από το τοπικό Συμβούλιο, όπως έλεγε ο Νόμος Κλεισθένη για να υπάρχει συμμετοχή, συνεργασία και να πάμε όλοι μαζί,,,, αλλά διορίστηκε από το κράτος.
Όπως και ο Πρόεδρος με την σειρά του διόρισε τον Αντιπρόεδρο χωρίς να ρωτήσει το τοπικό Συμβούλιο – άλλος ένας αυταρχισμός του νέου Νόμου.
Πως λοιπόν θα πάμε όλοι μαζί όταν ήμαστε στη λογική του αποφασίζουμε και διατάσουμε
Κλείνοντας την εισήγηση θα πω και το γνωστό
Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό ( για το χαρτάκι που έλεγα ).
Ηθικό θα ήταν, τα θέματα της διοίκησης να τα κουβεντιάζαμε όλοι μαζί. Κάτι που δεν έγινε.
Στο θέμα μας και πάλι
Κουβεντιάζουμε για την Σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος τους 2020.
Χωρίς σεντς. – Σεντς κέρμα αξίας κάτω από την νομισματική μονάδα ...
Μας αφαίρεσαν την διαχείριση των κονδυλίων η γιατί μας θεωρούν ανίκανους, άχρηστους να διαχειριστούμε τα δις που μας αναλογούσαν.
( μιλώ για όλη την Ελλάδα – όχι μόνο για εδώ – μην παρεξηγήσω )
Η γιατί μπορεί να υπήρχε και ο φόβος της κλοπής. Χωριάτης είναι. Το μυαλό τους είναι συνέχεια στην κακομοιριά και στην κλοπή.
Άσε να τα διαχειρίζονται και να τα κλέβουν οι μεγάλοι – όπως κάναμε μέχρι τώρα. Μια χαρά τα πηγαίναμε. Δεν χρειάζεται να δίνουμε και πολύ αέρα στους χωριάτες. Κάποια στιγμή θα μας καβαλήσουν.
Καλά είμαστε έτσι. Αστους να τρέχουν πίσω μας, να έχουν την ανάγκη μας.
Και αυτό Πρόεδρε και Αντιπρόεδρε είναι επιτιμητικό ΟΧΙ μόνο για εσάς αλλά και για όλους μας.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πολλά είπα,,,, ας κρατήσουμε κάτι και για άλλη συνεδρίαση
Όσο αναφορά για τα Τεχνικά Προβλήματα ακόμα και οι πέτρες τα ξέρουν.
Το μόνο που θα πω για την Σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος είναι η λειτουργία της κοινότητας στο οκτάωρο και σε καθημερινή βάση.
Ήταν στο πρόγραμμα της Αναγέννησης σαν πρώτο στόχο της Προεδρίας.
Από τους άλλους συνδυασμούς δεν διάβασα κάτι.
Όπως επίσης και για τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου. Κανένα ενδιαφέρον, ούτε ένα σχόλιο.
Την σειρά μου την έβγαλα. Ας πάει και κάποιος άλλος. Δεν το βλέπω. Έχουμε άλλα ενδιαφέροντα, άλλες προτεραιότητες.

ΚΑΠΡΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ