«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ε.Κ. Αγρινίου για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη 2019

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ , ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10 : 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Συνάδελφοι- σες,  με την απεργία μας στις 24 Σεπτέμβρη  δώσαμε μια πρώτη απάντηση ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Με τη νέα μας απεργία,  δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι η κυβέρνηση  να αποσύρει  το νέο έκτρωμα  που βάζει ταφόπλακα  σε ότι έχει απομείνει  από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.  Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δε θα είναι  για όλους , θα είναι...
η ανάπτυξη  που απαιτούν  το κεφάλαιο  , οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τ’ άλλα αρπαχτικά .  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνει τη σκυτάλη  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  προκείμενου να διευρύνει το πεδίο   στα αφεντικά  να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους  χωρίς να υπάρχουν  αντιστάσεις και  διεκδικήσεις  από τους εργαζόμενους.
Το νέο  πολυνομοσχέδιο  περιλαμβάνει  νέο χτύπημα  σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις , εργασιακά δικαιώματα  και επιπλέον  επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα  και το απεργιακό δικαίωμα . Η Κυβέρνηση δε θα σταματήσει  εδώ . Στο άμεσο μέλλον θα φέρει νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό  που θα  φέρει  νέες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί  για φίμωση των συνδικάτων και των αγώνων  είναι προτάσεις που  έχουν διατυπωθεί από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε.  . Οι προτάσεις αυτές  έχουν συμφωνηθεί με τον ΣΕΒ  και την εργοδοσία . Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. , με τους ανθρώπους που έχουν  σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα,  προκηρύσσουν απεργίες  για τα μάτια του κόσμου . Η επιδίωξή τους είναι  να μη γίνονται  ούτε απεργίες , ούτε αγώνες διεκδικητικοί . Αυτό άλλωστε  αρκετές φορές  το έχουν πει  με πρώτον και καλύτερο τον Πρόεδρο κ. Παναγόπουλο,  ότι οι απεργίες  δεν φέρουν τίποτα καλό για τους εργαζόμενους . Και γι’ αυτούς τους αγώνες που μιλάνε  έχουν σαν πλαίσιο  τις επιδιώξεις των αφεντικών.
Συνάδελφοι- σες, θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι , να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε. Γι’ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων . Γι’ αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων , γι’ αυτό παίρνουν μέτρα καταστολής,  για να καλλιεργούν το φόβο , να εμποδίσουν τους αγώνες μας.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ . ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ , ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ , ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ .
ΔΙΝΟΥΜΕ  ΜΑΧΗΤΙΚΑ  ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ  «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΟ Δ.Σ.