«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΝΣΗΣ Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Κώστας Καλαντζήςπαρέλαβε σήμερα από τον κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, μέλος του μουσικού σχήματος «Άτροπον», μέρος των εσόδων από   συναυλία που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 στον κινηματογράφο "Ελληνίς"για τη στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου.
Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν ότι...
  όλοι μαζί  ενωμένοι,  πετυχαίνουμε πάντα περισσότερα  όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά τo μουσικό σχήμα «Άτροπον». Οι συμπολίτες μας έκαναν πράξη  την έννοια της προσφοράς δίνοντας ένα σπουδαίο παράδειγμα. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η συνεργασία και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης,  αποδεικνύονται αρωγοί στην προσπάθεια  της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των  καθημερινών προκλήσεων».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***
Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με  την παραίτηση του Αντιδημάρχου Κ. Τσιαμάκη:

«Αποδέχθηκα  την παραίτηση του Κωνσταντίνου Τσιαμάκη από τη θέση του Αντιδημάρχου  Αγρινίου σεβόμενος  απολύτως τους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Θέλω να  ευχαριστήσω θερμά τον φίλο μου Ντίνο για τη πολύτιμη συνεισφορά του στο νικηφόρο αγώνα της παράταξής μας. 
Με το πολιτικό ήθος, την εντιμότητα και την ακεραιότητα που επέδειξε κατάφερε να κερδίσει, πέραν της απεριόριστης προσωπικής εκτίμησης,  και την αμέριστη εμπιστοσύνη και αγάπη των συμπολιτών μας».


      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ανακοίνωση για κλείσιμο δρόμου


Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της Ε.Ο Αγρινίου Καρπενησίου στο ύψος της περιμετρικής από την οδό Γ .Παπανδρέου έως  την οδό Χ. Φλωράκη.
Οι εργασίες αφορούν την  εκτέλεση του έργου «Εκσυγχρονισμός επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας».
Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της περιμετρικής οδού και της Χ. Φλωράκη.

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ:13/9/2019
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΣΙΤΣΙΜΕΛΗ & ΕΘΝ. ΟΔΟΣ                 
                                   ΑΓΡΙΝΙΟ


                                   
            Ανακοίνωση σχετικά με την ανασύσταση των μελών της 5μελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

                                                                                    Η Προϊσταμένη
 Τμήματος Αγροτικής  Παραγωγής

           
Βασιλική Καραπαπά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ανασύσταση των μελών της Πενταμελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του  προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αγρινίου»

Ο Δήμος Αγρινίου για την ανασύσταση των μελών της Πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς1, καλεί:
Α) τις φιλοζωικές οργανώσεις που εδρεύουν στο Δήμο ή στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιτροπή, να προσκομίσουν στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Διεύθυνση: Τσιτσιμελή και Ε.Ο. Αγρίνιο 30131, τηλ.: 26413 63452, 63538) μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου τα κάτωθι απαραίτητα νομιμοποιητικά τους έγγραφα (σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα):
  • Επικυρωμένο αντίγραφο καταστατικού του συλλόγου καθώς και μεταγενέστερες τροποποιήσεις.
  • Απόφαση Πρωτοδικείου  με την οποία αναγνωρίστηκε το καταστατικό.
  • Αντίγραφο πρακτικού αρχαιρεσιών όπου φαίνεται η νόμιμη εκλογή Δ.Σ.
  • Πίνακας μελών του Δ.Σ.
και
Β) τους εκπαιδευτές σκύλων, που εδρεύουν στο Δήμο ή στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιτροπή, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Διεύθυνση: Τσιτσιμελή και Ε.Ο. Αγρίνιο 30131, τηλ.: 26413 63452, 63538) μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019.
 

1Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4039/12 (ΦΕΚ 15 Α/2-2-2012) «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46, παρ. 6, του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32Α/11-2-2014): ‘Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις που λειτουργούν νόμιμα και που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα…..’
Στην επιτροπή μετέχουν επίσης:
αα) Ένας (1) κτηνίατρος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο και ο οποίος είναι, κατά προτίμηση, ο υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ελλείψει αυτού άλλος ιδιώτης κτηνίατρος.
ββ) Ένας (1) εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων και ελλείψει αυτού εκπρόσωπος του οικείου Δήμου.
γγ) Ένας (1) εκπρόσωπος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο, με τον αναπληρωτή του.

***

«Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη»


Η 15 η Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη» με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας.  Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον πιο συχνό καρκίνο στους  άντρες (συχνότητα 1:7).
                Ο Καρκίνος του προστάτη αφορά κυρίως άντρες 50 με 80 ετών και παραμένει κλινικά ασυμπτωματικός μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος  και η έγκαιρη ανίχνευσή του σε πρώιμο στάδιο αυξάνουν τις πιθανότητες για θετική έκβαση της νόσου και θεραπεία. Η πρόληψη περιλαμβάνει ετήσιο κλινικό έλεγχο.
                 Επιπλέον μια σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση μειώνουν την πιθανότητα διόγκωσης του προστατικού αδένα ή της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη.
                Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι κοινωνικές δομές(Κοινωνικό Ιατρείο & Κοινωνικό Φαρμακείο) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το Ουρολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν κατά τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο μια σειρά δράσεων προαγωγής υγείας του ανδρικού πληθυσμού .
                Οι δράσεις θα αφορούν:
ü  αιματολογική εξέταση του PSA και
ü   ομαδική συμβουλευτική σχετική με θέματα του ανδρικού ουροποιητικού συστήματος  από εθελοντή Ιατρό -Ουρολόγο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου .
Ο Καρκίνος του Προστάτη στα αρχικά στάδια είναι μια αντιμετωπίσιμη νόσος  για αυτό και είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωσημέσω του Ετήσιου Προληπτικού Ελέγχου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ