«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο ακόμη νεκροί ντελιβεράδες σε ώρα εργασίας!

Η τραγωδία με τους διανομείς συνεχίζεται..
Μοτοπορεία: Τρίτη 24/9 στις 10.30 το πρωί, Εγνατία με Αγ. Σοφίας (ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας.)
Ακόμη 2 συνάδελφοι μας διανομείς προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων/δολοφονιών τις τελευταίες μέρες (18 νεκροί σε 2,5 χρόνια).
Στις 16/9, ο 35χρονος διανομέας Θ. Π., που εργαζόταν σε καφέ στα Καμίνια στην προσπάθειά του να αποφύγει ηλικιωμένο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής με αποτέλεσμα...
να τραυματιστεί θανάσιμα. Μάλιστα το συμβάν στα ΜΜΕ -για άλλη μια φορά- παρουσιάστηκε σαν τροχαίο δυστύχημα! 
Στις 12/9 στο Άργος ο 31χρονος διανομέας Θ. Γ. Π, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από 10μηνη νοσηλεία. Στις 15/11/18 τραυματίστηκε όταν, ενώ οδηγούσε μηχανάκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που τον εγκατέλειψε.
Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών, οι εργοδότες, επωφελούμενοι από τους δεκάδες αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, παραβιάζουν ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εργατικά μας δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους: Μη τήρηση μέτρων υγιεινής & ασφάλειας, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή/κλοπή δώρων, νυχτερινών, αργιών μέχρι απειλές, ξυλοδαρμούς και απολύσεις όσων διεκδικούν.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας το παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν νομοθετεί για να  προστατεύσει τους εργαζόμενος, καταθέτει στις 24/9 νομοσχέδιο, όπου χτυπάει τη ραχοκοκαλιά των εργατικών δικαιωμάτων: το δικαίωμα στην απεργία, την κατάργηση των ΣΣΕ, το φακέλωμα των Σωματείων, τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης εργασίας κ.α.
Ωστόσο μέσα από την οργάνωση και τη δράση μας, εμείς οι διανομείς, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε! Με τους αγώνες  επιβάλλαμε να ψηφιστεί νόμος για την πληρωμή αποζημίωσης 15% για το μηχανάκι, Μέτρα Ατομικής Προστασίας κ.α, Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε στους εργοδότες αρνούνται να τον εφαρμόσουν!  
.Απαιτούμε:
-Εντατικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές από ΕΦΚΑ και ΣΕΠΕ για ανασφάλιστη/υποασφαλισμένη εργασία, μη παροχή του 15%, των ΜΑΠ κτλ.
-Άμεση καταγραφή των πινακίδων δικύκλων των διανομέων στο  ΕΡΓΑΝΗ
-Να μη περάσει το κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης 
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Τηλέφωνο  Επικοινωνίας: 6982268508              blog: dianomeisthess.blogspot.gr    Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων