«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνόμους του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι...
σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης και στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός, ιδιοκτήτης παντοπωλείου, διότι βρέθηκαν στο κατάστημά του και κατασχέθηκαν οκτώ πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

***
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για αρπαγές τσαντών, κλοπή και εμπρησμό μοτοσικλέτας

Ο δράστης αφαίρεσε μια μοτοσικλέτα με την οποία διέπραξε τρεις αρπαγές τσαντών από γυναίκες

Μετά τις αρπαγές τσαντών ο 39χρονος έβαλε φωτιά στην μοτοσικλέτα και την κατέστρεψε

Συνελήφθη, σήμερα (19-1-2018) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, εμπρησμό, πρόκληση φθορών, εξύβριση και αντίσταση.

Ειδικότερα,  ο δράστης χθες το απόγευμα στην Πάτρα, αφαίρεσε μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα ημεδαπού, την οποία χρησιμοποίησε για να διαπράξει τρεις αρπαγές τσαντών από γυναίκες που κινούνταν πεζές, ενώ στη συνέχεια για να καλύψει τα ίχνη του κατέστρεψε την μοτοσικλέτα,  βάζοντάς της φωτιά με εύφλεκτο υγρό.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη να διαφεύγει με ταξί και τον συνέλαβαν.

Σημειώνεται ότι, ο 39χρονος για να αποφύγει την σύλληψή προέβαλλε αντίσταση, απωθώντας με τα άκρα του τους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα τους εξύβριζε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ζαχάρω

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε οικίες,  ενώ αναζητούνται ακόμη δύο μέλη της σπείρας

Συνελήφθη, στις (16-1-2018) πρωί, στην Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν ακόμη δύο μέλη της σπείρας ηλικίας 30 και 20 ετών,  τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα,  ο 15χρονος ενεργώντας από κοινού με τους δυο συνεργούς του, διέρρηξαν οικία 28χρονου, υπηκόου Αλβανίας, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, οι οποίοι μετέβησαν στην οικία του παθόντα και συνέλαβαν τον 15χρονο.

Από την αστυνομική προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα ακόμη δύο κλοπές στην Ζαχάρω, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει από οικίες, διάφορα κοσμήματα, μια ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή και εννέα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, με την συνολική αξία τον κλοπιμαίων να ξεπερνά τις (3.500) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή Ηλείας, ενώ συνεχίζονται  οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας σε παρόμοια αδικήματα.