«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 31/11/2017 έως 20/12/2017 αφαίρεσαν από  ελαιώνα ημεδαπού στη Βόνιτσα, δεκαπέντε τόνους ξυλείας και...
τρεις τόνους καρπών ελαιόδεντρων, συνολικής αξίας  (5.700) ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε προϊόντα αξίας (78) ευρώ, από πολυκατάστημα,
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι την ίδια ημέρα ο δράστης με τη  μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε μέσα σε κατάστημα «ίντερνετ καφέ» ένα κινητό τηλέφωνο, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Επισημαίνεται ότι, τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, όπου δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 31χρονος, υπήκοος Πακιστάν, με συνεπιβάτη έναν 19χρονο ομοεθνή του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου και τον τραυματισμό του 19χρονου, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Πατρών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. 
Από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών των  συνθηκών πρόκλησης  του τροχαίου ατυχήματος.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Ρίο Πατρών, από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να εισέλθει σε  κατάστημα με είδη οικιακού εξοπλισμού, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης κατά  το χρονικό διάστημα από 24-12-2017 έως και 13-01-2018, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Πάτρας, είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές, σε εταιρεία μεταφορών και σε καφετέρια, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και μια τηλεόραση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Εξιχνίαση κλοπής
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για κλοπή   
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή σε τεχνική εταιρεία που είχε διαπραχθεί στις (28-1-2015), στον Πύργο Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου υπηκόου Ρουμανίας, ο οποίος είχε αφαιρέσει από την τεχνική εταιρεία διάφορα εργαλεία και μηχανήματα συνολικής αξίας (37.400) ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη μέρος των εργαλείων που είχε αφαιρέσει και θα  αποδοθούν στον υπεύθυνο της τεχνικής εταιρείας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση της Αρετής Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 31 και 22 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας. 


***
Λαθρεμπόριο και εμπορία απομιμητικών προϊόντων βεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης, σε επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις για λαθρεμπορία καφέ και εμπορία απομιμητικών προϊόντων.
Σε μια περίπτωση διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς την επισήμανση και τις ενδείξεις στη συσκευασία απορρυπαντικών, για τις οποίες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο 9.778 κιλών καφέ, καθώς δεν δικαιολογούνταν η κατοχή της συγκεκριμένης ποσότητας με νόμιμα παραστατικά, ενώ η δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται σε 79.425 ευρώ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία για 7.782 κιλά καφέ, τα οποία διατέθηκαν προς πώληση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εκπροσώπων δύο επιχειρήσεων υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (18 Ιανουαρίου 2018) στην οικία του ημεδαπού ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και (4) συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones).
O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR