«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεκπαίδευση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Πάτρα

Η εκπαίδευση περιελάμβανε μεταξύ άλλων ατομικές τεχνικές μάχης, βολές με όπλα, εισόδους και έρευνες σε κτίρια

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, η συνεκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Κλιμακίου E ιδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Ειδικότερα...
εκπαιδεύτηκαν συνολικά (48) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε πέντε εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση των στελεχών, διάρκειας πέντε ημερών για κάθε σειρά, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στο Νέο Λιμένα Πατρών και στο πεδίο Βολής στην Αρόη Πατρών.

Τα εξειδικευμένα αντικείμενα, στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί ήταν τα εξής :

    Οπλοτεχνική,
    Ατομική τεχνική μάχης,
    Βολές με όπλα,
    Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία,
    Συνοδείες μεταγωγής κρατουμένων,
    Έλεγχος οχημάτων αγνώστου και υψηλού κινδύνου,
    Ενέργειες τακτικών ενέδρας,
    Τακτικές διάνοιξης θυρών – εισόδου σε κτίριο,
    Έρευνες κτιρίων

Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεκπαίδευση δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα, καθώς επίσης και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

***

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα από αστυνομικούς του  Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 78χρονος ημεδαπός , διότι  σκύλος ιδιοκτησίας του δάγκωσε ένα 9χρονο αγόρι και ένα 7χρονο κορίτσι, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση (260) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


***
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Πρόκειται για 20χρονο Αλγερινό ο οποίος μαζί με έναν συνεργό του διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές

Συνελήφθη, χθες (7-1-2018) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με έναν συνεργό του που αναζητείται, διέπραξαν από τις (6-1-2018) τα ξημερώματα μέχρι και χθες τα ξημερώματα,  πέντε συνολικά κλοπές σε Γραφείο, καταστήματα και οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες διέρρηξαν Γραφείο πολιτικού μηχανικού, ένα κομμωτήριο και ένα σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, απ΄όπου αφαίρεσαν ένα τάμπλετ και διάφορα εργαλεία, ενώ εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν από θαμώνα το κινητό της τηλέφωνο.

Επιπλέον, ο 20χρονος αφαίρεσε από ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο ένα μπουφάν, το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα του κατόχου του.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή και κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων και συγκεκριμένα το κινητό τηλέφωνο, το μπουφάν και έναν φακό, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος κατά την σύλληψη του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς έγγραφο που αναφερόνταν σε τρίτο πρόσωπο, ενώ μετά από δακτυλοσκοπική εξέταση ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και διαπιστώθηκε πως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ακόμη δύο φορές ψευδή δηλωτικά στοιχεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.