«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πρώτα αστυνομικά συμβάντα του έτους 2018 στην Δυτική Ελλάδα

Οι αστυνομικοί ήταν δίπλα στους πολίτες και στην αλλαγή του χρόνου


Οι αστυνομικοί ήταν δίπλα στους πολίτες κατά την εκπνοή του 2017 και τον ερχομό του νέου έτους, σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου επιλύσουν οποιοδήποτε αστυνομικό πρόβλημα προέκυπτε παρέχοντας ασφαλείς και ήρεμες οικογενειακές – εορταστικές στιγμές στους συμπολίτες μας.

Τα πρώτα συμβάντα αστυνομικού αντικειμένου, που δηλώθηκαν – καταγγέλθηκαν από πολίτες στα τηλεφωνικά κέντρα «100» των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας κατά την αλλαγή του νέου χρόνου ήταν τα εξής :


    Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας

Ώρα 00:08 της 1-1-2018: ήχηση συναγερμού σε επιχείρηση στην Οβρυά Πατρών, όπου επιλήφθησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών.


    Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Ώρα 00:20 της 1-1-2018: οικογενειακό επεισόδιο σε οικία στην παραθαλάσσια περιοχή Μούτελη, στην Σπιάντζα Πύργου, όπου επιλήφθησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Πύργου.


    Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας

Ώρα 00:18 της 1-1-2018: Διατάραξη από νεαρά άτομα στην πλατεία του Αετού Ξηρομέρου, όπου επιλήφθησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας.


    Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας

Ώρα 00:20 της 1-1-2018: ύποπτο άτομο στην οδό Μαυροκορδάτου και Βλαχοπούλου στο Μεσολόγγι, όπου επιλήφθησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Ευχόμαστε ένα ασφαλές και δημιουργικό 2018.

(Συνημμένα αποστέλλεται φωτογραφία περιπολικού οχήματος της Τροχαίας Πατρών, τραβηγμένη κατά τη διάρκεια περιπολίας το ξημέρωμα της 1-1-2018 στην Ιχθυόσκαλα στο Παλαιό Λιμάνι Πατρών).

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε  ότι οδηγούσε όχημα υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ανηλίκου για κλοπή
   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στο Ξηροπήγαδο Ναυπακτίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ναυπακτίας, ένας 14χρονος ημεδαπός, διότι λίγες ώρες νωρίτερα εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στο Ξηροπήγαδο Ναυπακτίας και αφαίρεσε  έναν χρυσό σταυρό, μια αλυσίδα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ καθώς και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης κατασχέθηκαν ο σταυρός και η χρυσή αλυσίδα, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για κλοπές και εμπρησμό κατά συναυτουργία

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι ξημερώματα της 31-12-1017 στο Αίγιο, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο ημεδαπού, το οποίο είχαν αφαιρέσει από υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο Αίγιο, σε δυο καταστήματα υπεραγοράς τροφίμων, όπου με το όχημα έσπασαν τις πόρτες εισόδου και αφαίρεσαν από το ένα κατάστημα ένα κυτίο, που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, κυρίως κέρματα, που προορίζονταν για μη κερδοσκοπικό Σύλλογο.
Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών, χθες το πρωί, στον παράδρομο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, βρέθηκε από τους αστυνομικούς το κλεμμένο αυτοκίνητο καμένο ολοσχερώς. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
     
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το βράδυ, στο Αίγιο, ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη, προσέγγισαν 70χρονο ημεδαπό, ενώ εισέρχονταν στην πυλωτή της οικία του με δίκυκλη μοτοσικλέτα και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν ένα ατομικό σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε άγνωστο αριθμό λαχείων.


Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
    
Συνελήφθη, τα ξημερώματα της 1-1-2018, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι ενεργώντας από κοινού, με ακόμα έναν άγνωστοι συνεργό του που αναζητείται, λίγη ώρα νωρίτερα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 79χρονου ημεδαπού, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.


Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι τα ξημερώματα της 31-12-2017 αποπειράθηκε να παραβιάσει πόρτα πρακτορείου Ο.Π.Α.Π. ιδιοκτησίας 60χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθότι ήχησε το σύστημα συναγερμού.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα.


***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Πάτρα για ληστεία σε βάρος 62χρονου ημεδαπού


Συνελήφθησαν, χθες (1-1-2018) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε,  κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες, προσέγγισαν τον 62χρονο, ενώ εισερχόταν στην οικία του και με την άσκηση σωματικής βίας, ο 29χρονος του αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν μετά από λίγη ώρα τους δυο δράστες σε πλατεία της Πάτρας και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη των δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, το οποίο πριν λίγη ώρα είχαν αφαιρέσει και το απέδωσαν στον 62χρονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.


***
Εορταστικά μηνύματα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στο μήνυμα του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, σε όλους που πιστοί στο καθήκον και με αίσθημα προσφοράς στην κοινωνία εργάζεστε φιλότιμα αυτή την στιγμή. Ξέρω τι σημαίνει αυτή η προσπάθεια τέτοιες μέρες, αλλά κάποιοι πρέπει να υπηρετούν σωστά το κοινωνικό σύνολο και εσείς το υπηρετείτε. Χρόνια καλά, ήρεμα, δημιουργικά.

Η καινούργια χρονιά είναι χρονιά ελπίδας για να βγούμε από τα μεγάλα προβλήματα  των προηγούμενων ετών και με προσπάθεια, με φιλότιμο, όπως καλά ξέρετε, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας».

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι απευθύνομαι σε εσάς που αυτήν την ώρα της αλλαγής του χρόνου προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην κοινωνία, για να μπορούν οι συνάνθρωποι μας με ασφάλεια και ηρεμία να ζουν όπως εκείνοι επιθυμούν αυτές τις εορταστικές χαρούμενες ώρες.

Απευθύνομαι σε εκείνους που κάθε στιγμή του χρόνου σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας εκπληρώνουν την σημαντική εθνική και κοινωνική τους αποστολή με επαγγελματισμό, με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Απευθύνομαι σε όλους που ως μέλη της αστυνομικής οικογένειας συμμετέχετε συνειδητά στην κοινή συλλογική προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες και απαιτήσεις  της πολιτείας και των πολιτών.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το έργο και την προσφορά σας, κατανοώντας απολύτως  και συναισθανόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις δυσκολίες, υπό  τις οποίες πολλές φορές καλείστε να εκπληρώσετε τα καθήκοντα σας και πεπεισμένος πως παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες θα συνεχίσετε με την ίδια θέληση, την ίδια αποφασιστικότητα, με το ίδιο αίσθημα χρέους και ευθύνης την αποστολή σας.

Σας εκφράζω δημοσίως την ικανοποίηση, την στήριξη και την ευαρέσκεια μου και εύχομαι από καρδιάς σε εσάς και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, καλοτυχία και δύναμη.

Σας ευχαριστώ πολύ».