«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Το Ε.Κ. Αγρινίου για συλλαλητήριο και απεργία Γενάρη

Το Δ.Σ.  του Ε.Κ.Α.  καλεί τους  εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  της περιοχής  να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών»  την Τρίτη 9 Γενάρη  και ώρα 6:30 μ.μ.  στην κεντρική πλατεία  του Αγρινίου  εκφράζοντας την αντίθεσή μας  στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου  από τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που θα κάνει  τη ζωή  μας ακόμη πιο   δύσκολη  και θα  αφαιρέσει  και  τα εναπομείναντα δικαιώματά μας , όπως το όπλο των εργατών , την απεργία .

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας  με ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή  12 Γενάρη και καλούμε  σε γενικό ξεσηκωμό και στην Απεργιακή Συγκέντρωση  στις
10:30  π.μ.  στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΑΓΩΝΑΣ  & ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ 
ΤΟ Δ.Σ.

***

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ ώρα 18:30 στην κεντρική πλατεία
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , απαντάμε με απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι...
αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.
Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι "αέρας κοπανιστός" ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.
Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.  Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση οργανώνει νέα αναπτυξιακή φιέστα  αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα  στις 20-22 Γενάρη  2018 στην Πάτρα . Μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια προβάλλει  προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα  και την κερδοφορία του κεφαλαίου  πάνω  στα αποκαΐδια  των εργατικών  λαϊκών  δικαιωμάτων . Προσπαθεί  να εγκλωβίσει το λαό να στρατευτεί και να δείξει  ανοχή στους στόχους  της πολιτικής  που  εξυπηρετεί  το κεφάλαιο.
Τη «δίκαιη ανάπτυξή» τους τη βιώνουν καθημερινά η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, τόσο στην περιοχή μας  όσο και σ’ όλη τη χώρα. Τη βιώνουν οι πληγέντες  από τις πρόσφατες πλημμύρες  και στην περιοχή μας  που , παρά τις υποσχέσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα των διαφόρων  κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων , τα προβλήματα  παραμένουν  και λαϊκά νοικοκυριά  είναι σε απόγνωση  από τις καταστροφές που υπέστησαν  στο βιό τους .
Απαιτούμε άμεσα  από την πολιτεία να πάρει  τα απαραίτητα μέτρα  για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές  και  να αποζημιώσει  τους πληγέντες μ’ όλο το ποσό των  ζημιών που έπαθαν στις περιουσίες τους, όπως και μια σειρά ελαφρύνσεις  στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο κράτος .
 Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση  που διαμορφώνεται  δεν μπορεί  να υπάρξει ανοχή και αναμονή. Η ανάπτυξή τους  τσακίζει  τη ζωή μας, οργάνωση , αγώνας  και αντεπίθεση η επιλογή μας .
Συμμετέχουμε ενεργά  στο συλλαλητήριο  αγωνιστικής υποδοχής  του κυβερνητικού  κλιμακίου 
και του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 22 Γενάρη στην Πάτρα
Συνάδελφοι, μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολή πάνε χέρι-χέρι!
Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, τον χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.
Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει! Κάτω τα ξερά σας από την απεργία
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΟ Δ.Σ.

***
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει ασταμάτητα να προωθεί αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Έχει ετοιμάσει νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα, που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή, ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Τώρα, ετοιμάζει νομοσχέδιο για διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών. Την ίδια ώρα διευκολύνει με χίλιους τρόπους τη μεγαλοεργοδοσία, παρέχοντάς της πιο ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία της.

Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι οι σχεδιασμοί για το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται "φως στο τούνελ" και "έξοδος" από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.
Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την "έξοδο" από την κρίση και την έναρξη μιας "δίκαιης ανάπτυξης".
Η "έξοδος" από την κρίση, η "δίκαιη ανάπτυξη" είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκατασκευαστών, των μονοπωλιακών ομίλων. Η "δίκαιη" ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής.
Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει επαναφορά του κατώτερου μισθού, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από το μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.

Την «ανάπτυξη» τους την βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής μας που καταστραφήκαν από τις πλημμύρες. Απαιτούμε άμεσα η πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιώσει τους πληγέντες με όλο το ποσό των ζημιών που έπαθαν οι περιουσίες τους.

Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.
Παραμερίζουμε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που αρνούνται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα, στηρίζοντας, χωρίς να κρατάνε κανένα απολύτως πρόσχημα, την αντιλαϊκή πολιτική .
Με απεργία απαντάμε στην όξυνση της επίθεσης, στα σχέδια για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας στους χώρους δουλειάς για να έχουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.
Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Παίρνουμε μέρος στην πικετοφορία την ΤΡΙΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Απεργούμε την Παρασκευή 12 ΓΕΝΑΡΗ μέρα ψήφισης στη Βουλή του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου με τις αποφάσεις που έχει πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Συγκέντρωση ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία .
ΤΟ Δ.Σ.