«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Β ' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ 15-01-2018 - ώρα 10.00πμ) Αγρίνιο

Απόφαση Γ.Σ. - Κάλεσμα της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη βουλή με τα μνημονιακά μέτρα της Γ’ αξιολόγησης και τους σχεδιασμούς του Υπ. Παιδείας, προγραμμάτισε: τα εξής: 
1)      Πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας την Πέμπτη 11-01-2018 στο 2ο Γ/σιο Αγρινίου με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ, που ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία και περιλαμβάνει εκτός των άλλων άμεσα την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας 15-01-2018, ημέρα ψήφισης των πρωτόγνωρων αντιεργατικών, αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων....

2)      Η Γεν. Συνέλευση του κλάδου αποφάσισε την ίδια ημέρα (15-1-2018) τη διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων του Δημόσιου τομέα στις 10.00 το πρωί στην κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, ενάντια στις πολιτικές που κλείνουν δημόσια σχολεία και στέλνουν τους νέους πτυχιούχους οριστικά στην ανεργία.
3)      Σήμερα το πρωί 12-1-2018 το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Ε, με την παρουσία του ταμία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναδέλφου Θεόδωρου Τσούχλου περιόδευσαν και ενημέρωσαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση και τις συνέπειες των νέων μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων που ψηφίζονται τη Δευτέρα στη Βουλή και εκτός των άλλων αφορούν και την εκπαίδευση.  Η αντιπροσωπεία αρχικά επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γ/σίου Αγρινίου, στη συνέχεια παραβρέθηκε στο Μουσικό Γ/σίου-Λ.Τ. και τέλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Αγρινίου, όπου και τους ενημέρωσε για τα ανωτέρω καθώς και για την προγραμματισμένη απεργία της Δευτέρας 15-1-2018.
ΥΓ.: Η Γεν. Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας θα γίνει στις 20-1-2018 στην Αθήνα για την έγκριση του οριστικού προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ – Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έλαβε εξουσιοδότηση από τη Γ.Σ. σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ την υπερψήφιση όποιας άλλης αγωνιστικής πρότασης προκειμένου να πλειοψηφήσει.      
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΤΕ:
·        ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ
·        ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
·        ΟΧΙ ΣΤΟ «νέο» ΛΥΚΕΙΟ 
·        Αναβάθμιση της ΤΕΕ – στήριξη των ΕΠΑΛ – ίδρυση νέων ειδικοτήτων
·        Οι εκπαιδευτικοί να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό και τη σύνταξή τους.
·        ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
·        Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                         
                        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
          Γεώργιος Κατσίφας                                     Βαγγέλης Τσούκας


***

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
(Πέμπτη 11-1-2018)

ΘΕΜΑ: «Στάσεις εργασίας για απογευματινά (ΙΕΚ-ΣΔΕ) 3.00-7.00μμ και εσπερινά σχολεία 7.00-10.00 μμ»
Η Γεν. Συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ & ΑΔΕΔΥ της Δευτέρας 15-1-2018, αποφάσισε τη μεταφορά των δύο 3ωρων στάσεων εργασίας και για τους συναδέλφους των απογευματινών και εσπερινών σχολείων της περιοχής μας ως εξής:
α) 1η / 3ωρης στάση εργασίας - απογευματινή βάρδια (ΙΕΚ-ΣΔΕ) 3.00 έως 7.00μμ  
β) 2η / 3ωρη στάση εργασίας - εσπερινά σχολεία από 7.00 έως 10.00 μμ»
Το περιεχόμενο και τα αιτήματα όσον αφορά το πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη βουλή με τα μνημονιακά μέτρα της Γ’ αξιολόγησης και τους σχεδιασμούς του Υπ. Παιδείας είναι τα ίδια όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί από ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ και επικυρώθηκαν και από τη Γεν. Συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ.
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
                        
          Γεώργιος Κατσίφας                                     Βαγγέλης Τσούκας