«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εντοπίστηκαν στην Πάτρα δύο εργαστήρια κατασκευής και συναρμολόγησης όπλων

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες που λειτουργούσαν τα παράνομα εργαστήρια

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια και πληθώρα πυρομαχικών

Επίσης, εντοπίστηκε πλήρης εξοπλισμός και εργαλεία για την κατασκευή, επισκευή, τροποποίηση και μετασκευή των όπλων
Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το  μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 58 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής, κατασκευής, συναρμολόγησης, τροποποίησης, μετασκευής και επισκευής όπλων και φυσιγγίων.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες πραγματοποίησαν  έρευνες,  σε οικία και υπόγειο διαμέρισμα των δραστών, στην Πάτρα, όπου εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που λειτουργούσαν οι δράστες ως εργαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε υπόγειο διαμέρισμα του 69χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν τα εξής: 












    Πέντε πολεμικά τυφέκια,
    Έξι πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες,
    Ένα περίστροφο,
    Ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο,
    Ένα πιστόλι κρότου,
    Σαράντα πέντε εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων,
    Πέντε  σπαθιά – μαχαίρια, με μήκος έως και (93) εκατοστά ,
     (403) φυσίγγια πυροβόλου – κυνηγετικού όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων,
    Πλήθος από κάλυκες διαφόρων τύπων - διαμετρημάτων, μεταλλικά σφαιρίδια και βολίδες διαφόρων τύπων, (σκελετοί– κάνες)
    Ένα σταθερό τρυπάνι και πλήθος διαφόρων εργαλείων για την πραγματοποίηση εργασιών σε όπλα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία  του 58χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν σε βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο και κατέσχεσαν τα εξής :

    Ένα  περίστροφο,
    Δύο πιστόλια κρότου,
    (103)  φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
     Μία αυτοσχέδια μεταλλική συσκευή – δοσομετρητής γέμισης κυνηγετικών φυσιγγίων,
    Μία μεταλλική συσκευή, τοποθέτησης και αφαίρεσης καψυλλίων κυνηγετικών φυσιγγίων,
    Πλήθος από κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, στους οποίους είχαν προσαρμοστεί νέα καψύλια ώστε να είναι πρόσφορα για αναγόμωση,
    Μία μεταλλική συσκευή, με κινητά μέρη, για αύξηση του βαθμού εγκλεισμού της πυρίτιδος εντός των φυσιγγίων,
    Πλήθος από τάπες - κυνηγετικών φυσιγγίων,
    Πενήντα εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων (σκελετοί – κάνες - βυκία),
    Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων - καψυλλίων διαφόρων μεγεθών,
    Έντεκα πλαστικά δοχεία με άγνωστη χημική ουσία σε μορφή κόκκου (πιθανόν πυρίτιδα), περισσότερα από (2.065) γραμμάρια,
    Είκοσι τέσσερις κροτίδες και
    Πλήθος εργαλείων απαραίτητων για τις εργασίες που πραγματοποιούσαν στα όπλα.
Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, προκείμενου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παράνομες ενέργειες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη 63χρονος στην Αμφιλοχία  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από δύο κιλά κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικής φύσεως υπόθεση ναρκωτικών


Συνελήφθη, σήμερα (9-1-2018) το πρωί, σε χωριό της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ένας 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, πραγματοποίησαν έρευνα, σε στάβλο του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν επτά ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν δύο κιλά και ενενήντα επτά γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και μια συσκευασία με (9,3) γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Ο 63χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς ακόμη (57,8) γραμμάρια κάνναβης, που είχε στην οικία του καθώς και μια συσκευασία με (1,8) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Σημειώνεται ότι, δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για κακουργηματικής φύσεως, υπόθεση ναρκωτικών και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την Ανακρίτρια Άρτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού.

***
Συνελήφθη 31χρονος στην Πάτρα  για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (300) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (8-1-2018) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σε αστυνομικό έλεγχο που ενήργησαν στον δράστη, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια συσκευασία με (2,3) γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 31χρονου και σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του οχήματος του (γκαράζ), οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη δύο συσκευασίες που περιείχαν (303) γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πατρών, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (2) ετών για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 27χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι την ίδια ημέρα τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμη συνεργούς του,  διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (262) ευρώ.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εξακριβώθηκε ότι οι ίδιοι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ακόμη μια διάρρηξη σε λογιστικό γραφείο στην Πάτρα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από ηλικιωμένη ημεδαπή που ανέμενε σε στάση αστικού λεωφορείου δύο τσάντες, με προσωπικά της αντικείμενα και ενδύματα, συνολικής αξίας (150) ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα στην Πάτρα, αφαίρεσε από Ιερό Ναό, μια χρυσή βέρα και ένα ασημένιο ρολόι που είχαν τοποθετηθεί ως τάματα σε εικόνα της Παναγίας.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, δυο παντελόνια αξίας (26) ευρώ. Η πράξη του έγινε αντιληπτή και ακινητοποιήθηκε από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Ιονία Οδό, στο ύψος του Κουβαρά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (800) γραμμάρια λαθραίου καπνού.