«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική  απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης  δυο ετών για απάτη.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού

 Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίστηκε δικογραφία για ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού, το οποίο έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι, στις Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, 57χρονος ημεδαπός, ενώ επιχειρούσε να ανοίξει μεταλλική συρόμενη πόρτα του δημοτικού σταδίου Παπαδάτων  για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ...
των ερασιτεχνικών ομάδων ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αυτή υποχώρησε και τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων  δραστών, οι οποίοι ξημερώματα της 13/1/2018 στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού παραβίασαν πόρτα γραφείου εκμισθώσεως οχημάτων εταιρείας και αφαίρεσαν κλειδιά οχημάτων, τα οποία χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν τέσσερα αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στη επιχείρηση.


Σύλληψη πέντε ημεδαπών για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 20, 26, 16, 15 και 14 ετών, διότι χθες το μεσημέρι στα Μποζαίτικα Πατρών, ενεργώντας από κοινού με τη χρήση εργαλείου (ψαλίδας), αφαίρεσαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού τα οποία περιείχαν ποσότητα χαλκού, συνολικού βάρους 40 κιλών. Επισημαίνεται ότι ο χαλκός βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του Δήμου.


Σύλληψη αλλοδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για εμπρησμό
    
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ενημερωτικού δελτίου αδικημάτων και συμβάντων, (13-1-2018), σας γνωρίζουμε ότι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ο 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβύης, ο οποίος έχει διαπράξει επιπλέον και τις εξής κλοπές:

Τα ξημερώματα της 11/1/2018 ο 33χρονος διέρρηξε δυο κουβούκλια επιχειρήσεων χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων  στην Πάτρα, ιδιοκτησίας ενός 32χρονου και ενός 38χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε  συνολικά το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ, καθώς και ένα κλειδί αυτοκινήτου. 
Σε έλεγχο που του ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι υποδήματα, τα οποία απέδωσαν στον 32χρονο υπεύθυνο.

Υπενθυμίζεται η χθεσινή μας εγγραφή :
«Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και εμπρησμό σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Λιβύης, διότι τα ξημερώματα της 09-01-2018 στην Πάτρα παραβίασε πόρτα γραφείου τεχνικής εταιρείας, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ, ενώ στη συνέχεια προκάλεσε πυρκαγιά στον χώρο με αποτέλεσμα να υποστούν φθορές ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και έγγραφα».

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ενημερωτικού δελτίου αδικημάτων και συμβάντων, (13-1-2018) που αφορά τη σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κλοπή, σας γνωρίζουμε ότι από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι είχε διαπράξει επιπλέον  και τα εξής αδικήματα:

    Την 12/1/2018 ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 43χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο,
    Την ίδια ημέρα παραβίασαν  παράθυρο οικίας 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ουζμπεκιστάν στην Πάτρα και αφαίρεσαν  μία τηλεόραση και διάφορα έγγραφα.
Επισημαίνεται ότι στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 31χρονο αλλοδαπό τα κλεμμένα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται η χθεσινή μας εγγραφή : 
«Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι
λίγες ώρες νωρίτερα εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 70χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε δύο διαβατήρια, ενώ κατά τη διαφυγή του με αυτοκίνητο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές».


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για ζωοκτονία
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκτονία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα της 6/1/2018 εισήλθε σε αυλή οικίας 51χρονου ημεδαπού στα Μάρμαρα Ακράτας και θανάτωσε ένα ζώο συντροφιάς (σκύλο) ιδιοκτησίας του, κρεμώντας το με αλυσίδα από αυτοσχέδιο σκέπαστρο της αυλής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της 13/1/2018 στο Κολίρι Πύργου ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες (τύπου full face), παραβίασαν πόρτα οικίας 80χρονης ημεδαπής και με την απειλή δύο αιχμηρών αντικειμένων (μαχαίρια)  της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο  και διάφορα έγγραφα.

***
Συνελήφθη 21χρονος διακινητής ναρκωτικών στο Βούναργο Ηλείας 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 600 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Βούναργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον 41χρονο και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 5,7 γραμμάρια κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα οκτώ αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 613,3 γραμμαρίων, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 21χρονου προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη Χώρα μας.   

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.