«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών για κλοπή  
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 43 και 28 ετών,  διότι  ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν την τσάντα ηλικιωμένης ημεδαπής, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, τα φάρμακα της και μικρό χρηματικό ποσό. Επισημαίνεται ότ...
τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαβρύτων, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο (300) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αποπειράθηκε να διαρρήξει σταθμευμένο αυτοκίνητο, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26 και 25 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν πέντε γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου για τα όπλα

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μια ψαλίδα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  

Σύλληψη  ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 41 και 17 ετών, διότι  ενεργώντας από κοινού παραβίασαν παράθυρο οικίας 62χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα χάλκινα είδη.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες κατά την διαφυγή τους εγκατέλειψαν τα κλοπιμαία, έξω από την οικία της παθούσας.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Σε συνέχεια του από 14-1-2018 Δελτίου Τύπου μας, που αφορούσε τη σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, για υπόθεση ναρκωτικών, σας ενημερώνουμε ότι σε συμπληρωματική έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στην αυλή της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα  (1.078) γραμμάρια κάνναβης.

Ο 21χρονος είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες, μέσα στο έδαφος, κάτω από ρίζες δένδρου, ενώ είχε καλύψει το σημείο με θάμνους.

***
Τροποποίηση Εβδομαδιαίου Δρομολογίου Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι σήμερα 16-01-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, τροποποιείται το δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και θα βρίσκεται στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γραμμένη Οξυά - Καλλονή – Κυδωνιά.

***
Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτο Φιλιππάκο, πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, για τη διαχείριση θεμάτων του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε το Σάββατο (13-01-2018) την Πάτρα, όπου πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύσκεψη για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στο λιμάνι της Πάτρας.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και συμμετείχαν, εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων, όπως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Νίκος Κοντοές, ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αρχιπλοίαρχος Σπύρος Κοντομάρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Πλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών, Γιώργος Τελώνης, και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης Πάτρας, Δημήτρης Κολέτσος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (κυρίως Ελληνικής Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος) σχετικά με την διαχείριση θεμάτων του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς και η λήψη επιπλέον επιβαλλόμενων μέτρων.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της σύσκεψης, κατεγράφησαν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα που δημιουργούνται στο Λιμάνι της Πάτρας, από τις προσπάθειες προσφύγων – μεταναστών, να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την Ιταλία, που έχουν ως συνέπεια την παρακώλυση λειτουργίας του λιμένος και την πρόκληση ατυχημάτων.

Ο κ. Φιλιππάκος, εξήρε τις σοβαρές ενέργειες και προσπάθειες, που γίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς, για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, δίνοντας κατευθύνσεις για τη διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των μέτρων ασφάλειας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Λιμένος, με τη λήψη πρόσθετων μέτρων από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς, αλλά και η συνέχιση της μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας, για την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

***
Ολοκληρώθηκε πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας δυο πολυμελών  εγκληματικών οργανώσεων
Οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην τοκογλυφία και τη μαστροπεία στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους
 
Ολοκληρώθηκε πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας δύο εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο την τοκογλυφία και τη μαστροπεία.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος (31) συνολικά ατόμων, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των ρυθμίσεων δημοσιονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Από την έρευνα προέκυψε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα, στην οποία ηγετικό ρόλο κατείχε ημεδαπός, δραστηριοποιούνταν συστηματικά την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, σε υποθέσεις τοκογλυφίας.
Ειδικότερα η εγκληματική οργάνωση δάνειζε χρήματα, με παράνομο και υπερβολικό τόκο, σε παίκτες τυχερών παιγνίων, έχοντας επεκτείνει τη δράση της και στην πόλη Γευγελή της π.Γ.Δ.Μ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα πόσα τα οποία διοχέτευσε η εγκληματική οργάνωση σε παίκτες τυχερών παιγνίων ανέρχονται περίπου σε 500.000 ευρώ, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομα μεγάλα χρηματικά πόσα, που προσδιορίζονται σε εκατομμύρια ευρώ.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι κρατούσαν εξαρχής τον τόκο, που είχε προσυμφωνηθεί και αναλογούσε στο ποσό και στη συνέχεια απαιτούσαν την είσπραξη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού.
Επίσης, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δανειζόμενοι αποπλήρωναν τα χρέη τους με βραχυπρόθεσμες επιταγής, για το «σπάσιμο» τους η ομάδα φρόντιζε να «χρησιμοποιεί» άλλα άτομα ως μεσολαβητές, προσδίδοντας έτσι νομιμοφάνεια στα έσοδα της. 
Επιπλέον χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες, για να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού και σύλληψης τους από τις διωκτικές Αρχές.
Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από 20 μέλη (ημεδαπούς και αλλοδαπούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 60 ετών),  προήγαγε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία αλλοδαπές, κυρίως, γυναίκες, μέσω «ραντεβού».
Τα «ραντεβού» κανονίζονταν μέσω «γραφείου», τη διεύθυνση του οποίου είχαν αναλάβει ημεδαπός και υπήκοος Τσεχίας, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ή στις κατοικίες των πελατών ή σε οίκους ανοχής, οι οποίοι άνηκαν στα ηγετικά μέλη της ομάδας.
Τα υπόλοιπα μέλη,  τηρώντας το δικό τους πελατολόγιο ήταν επιφορτισμένα  να κανονίζουν τα «ραντεβού» για λογαριασμό του γραφείου, να μεταφέρουν τις εκδιδόμενες σε αυτά και να καλύπτουν τις ανάγκες διαμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών πρόεκυψε ότι οι δυο εγκληματικές οργανώσεις, σε πολλές περιπτώσεις, συνεργάζονταν μεταξύ τους, μέσω των αρχηγικών τους μελών.
Συγκεκριμένα η πρώτη εγκληματική ομάδα κανόνιζε σε «πελάτες» της, που είχε δανείσει διάφορα χρηματικά πόσα, ραντεβού με εκδιδόμενες γυναίκες που εκμεταλλευόταν η δεύτερη εγκληματική ομάδα.
Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση των υποθέσεων το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των νομών Πέλλας και Ημαθίας.
Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν (23) έρευνες, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    (137.300) ευρώ, (4.850) δολάρια Η.Π.Α. και (2.800) λίρες Αγγλίας,
•    πιστόλι με γεμιστήρα και (53) φυσίγγια,
•    (2) αντίγραφα τραπεζικών επιταγών,
•    (5) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ταμπλέτα,
•    (10) φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB),
•    (58) κινητά τηλέφωνα και  (55) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας με κάρτες SIM,
•    (3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και
•    διάφορα έγγραφα και σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, 49χρονος ημεδαπός και 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, αντίστοιχα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Λιβύης και Συρίας, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού προχθές τα ξημερώματα είχαν παραβιάσει πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και είχαν αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη σύλληψη των δυο αλλοδαπών  βρέθηκε στην κατοχή τους το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι ο υπήκοος Συρίας στερείται νόμιμων εγγράφων για την παραμονή του στη Χώρα μας.


Σύλληψη ημεδαπού  για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από φορτηγό ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού στο Αίγιο, ένα αλυσοπρίονο.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο αλυσοπρίονο βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.


Σύλληψη πέντε  αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα και το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 23, 23, 24 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στην Χώρα μας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και για παράβαση του νόμου για τα όπλα
  
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα στο Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας με κυνηγετικό όπλο απείλησε 54χρονο ημεδαπό και τον 21χρονο γιό του και στη συνέχεια πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντας τον 21χρονο στην κοιλιά.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

***
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με επιτυχία σε διεθνή επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών, στο διαδίκτυο

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol συμμετείχαν αστυνομικές υπηρεσίες από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διεθνής επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol, συμμετείχαν ακόμα οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργασία με εκπρόσωπους εταιρειών συνδρομητικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης διακριβώθηκε παράνομη δραστηριότητα, που αφορούσε σε διαμοιρασμό δορυφορικού σήματος συνδρομητικών εταιριών - καναλιών, μέσω εξυπηρετητών (servers), που είχαν εγκατασταθεί σε Βουλγαρία και Ολλανδία.

Από την κοινή δράση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρία στην  Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία, ενώ πραγματοποιήθηκαν (17) έρευνες σε κατοικίες, εταιρίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (84) servers, (70) δορυφορικοί δεκτές και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων.

Οι servers μέσω των οποίων γινόταν ο διαμοιρασμός του δορυφορικού σήματος των συνδρομητικών εταιριών εντοπίσθηκαν και απενεργοποιήθηκαν ενώ οι IP διευθύνσεις, που φιλοξενούνταν σε ολλανδική εταιρία, απενεργοποιήθηκαν από τις ολλανδικές Αρχές.


Στη χώρα μας κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, ταυτόχρονες έρευνες, σε καταστήματα, αποθήκη, κατοικία και οχήματα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητό μέσο αποθήκευσης τύπου usb stick και δορυφορικός δέκτης, με (2) τροφοδοτικά και (2) χειριστήρια.

Το προανακριτικό υλικό και τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, υποβλήθηκαν, στη Δικαιοσύνη και στη συνεχεία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά: 11188

·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: FEELSAFE e-Commerce

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

·        Μέσω twitter: @CyberAlertGR



Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Europol