«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε αντικείμενα από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων.
Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και...

συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλεμμένα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για βαριά σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου για τα όπλα

 Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου για τα όπλα, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, διότι το πρωί της 01-01-2018 μετέβη στις Βελιτσές Αχαΐας μαζί με άλλους κυνηγούς και πυροβόλησε από αμέλεια του με κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα, προς την κατεύθυνση 28χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο μάτι. Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από οικείους του στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος έως προχθές.
Ενεργείται προανάκριση.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Σελινούντα Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από εργοτάξιο τεχνικής-κατασκευαστικής εταιρίας, 50 μέτρα χάλκινου καλωδίου.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο καλώδιο βρέθηκε και αποδόθηκε στον  υπεύθυνο της εταιρείας.

Σύλληψη ημεδαπού  για κλοπή και απλή  σωματική βλάβη
  
Συνελήφθη,  χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι προχθές τα ξημερώματα μετέβη σε οικία 54χρονης ημεδαπής στην Πάτρα και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά αυτοκινήτου και το πορτοφόλι της.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  

Σύλληψη ανήλικου για απόπειρα κλοπής
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 15χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 28χρονου  αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 38 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας. 

***
Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ημεδαπής στην Αιγείρα



Δράστης είναι ένας 37χρονος ημεδαπός, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει ακόμη δεκαπέντε απάτες με τον ίδιο τρόπο στην Αττική





Εξιχνιάστηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, υπόθεση απάτης, που είχε διαπραχθεί πριν δυο μήνες περίπου, στην Αιγείρα Αχαΐας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού του.



Ειδικότερα, στις (23-11-2017) οι δυο δράστες μετέβησαν σε οικία 63χρονης ημεδαπής στην Αιγείρα, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης υποτιθέμενων εργασιών μέσα στο σπίτι, της αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ.



Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος δράστης είναι μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Σχετικό το από 02-1-2018 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 02-01-2018: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας



Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.