«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πτώση ατόμου Θανατηφόρος τραυματισμός
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 76χρονου ημεδαπού, το οποίο έλαβε χώρα χθες το βράδυ, στο Παναιτώλιο.
Ο 76χρονος στην προσπάθεια του να μεταφέρει καυσόξυλα από δεύτερο όροφο της οικίας του, από άγνωστη αιτία έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα...
να καταπέσει από αδιευκρίνιστο ύψος στο ισόγειο χώρο του διώροφου οικήματος και να τραυματιστεί θανάσιμα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κάνναβη συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίων, καθώς και έξι ναρκωτικά δισκία. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας  ζώων συντροφιάς
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπής, χθες το απόγευμα στη Βόνιτσα παρείχαν δηλητηριασμένη τροφή σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς (σκύλο), με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος προχθές το απόγευμα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 66χρονη ημεδαπή στην Πάτρα και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα, προκαλώντας θανάσιμο τραυματισμό, της ζήτησε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 41.600 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει τις έννομες συνέπειες. Στη συνέχεια άγνωστος συνεργός του μετέβη στην οικία της 66χρονης, όπου εκείνη του πέταξε από το μπαλκόνι σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Λευκοχώρι Γαστούνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη  δύο γυναικών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 24 και 40 ετών, διότι αφαίρεσαν από τις προθήκες καταστήματος υπεραγοράς τροφίμων στην Πάτρα, προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας, αλλά έγιναν αντιληπτές από τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα είδη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών για ληστεία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Σκουροχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 78χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.


***
Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα με την Π.Α.Ε. Παναιτωλικος

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι, κατά την διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018,  μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Παναιτωλικός – Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την 28-1-2018 και ώρα 15:00, στο γήπεδο του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο, απαγορεύεται η οποιαδήποτε οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας για το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ πραγματοποιείται   έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν  εισήγησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

***
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηλεία για κλοπές

Είχε αφαιρέσει μεταξύ άλλων σφραγίδα ιατρού Νοσηλευτικού Ιδρύματος της περιοχής

Συνελήφθη, χθες (25-1-2018) το πρωί, στο Σκουροχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το απόγευμα, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 50χρονης ημεδαπής εισήλθε σε κατάστημα εστιατόριο, στην Αμαλιάδα και αφαίρεσε μια τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, έγγραφα και δυο τραπεζικές κάρτες.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι ταυτοποίησαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία του δράστη, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν την επόμενη ημέρα το πρωί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 41χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει από την 50χρονη, ένα κινητό τηλέφωνο και μια σφραγίδα ιατρού, την οποία ο δράστης είχε αφαιρέσει πριν μια εβδομάδα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα της περιοχής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στις παθούσες. 

***
Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός στο Αγγελόκαστρο για παράνομη μεταφορά ομοεθνή του


Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στο Αγγελόκαστρο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εντόπισαν τους δυο δράστες στο Αγγελόκαστρο να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι ο 24χρονος μετέφερε τον ομοεθνή του, παρότι αυτός είχε απελαθεί με δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών το 2015 και ήταν παράνομος στην Χώρα.

Παράλληλα, ο 27χρονος συλληφθέντας κατά την εξέταση του, δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.


***
Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:


•    ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, από Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
•    ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
•    ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί.
•    ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής.
•    ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Ηλείας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.
•    ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.
•    ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
•    ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας στη Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Καβάλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης στη Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής , ως Διευθυντής.
•    ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομίας Κέρκυρας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
•    ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
•    ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος στη Δ/νση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΤΣΙΡΟΣ Σπυρίδωνας στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος στη Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας, στη Γενική Δ/νση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί.
•    ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, από Α΄ Δ/νση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ στη Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς στη Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος στη Δ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
•    ΝΤΟΝΤΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΓΑΤΣΟΥΝΙΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας στη Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΣΚΛΑΒΟΣ Σπυρίδωνας, από Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων στη Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
•    ΜΑΛΛΙΟΣ Δημήτριος στη Δ/νση Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής, ως Διευθυντής.
•    ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιος στη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Βοηθός.
•    ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Αστυνομίας Χίου στη Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ., ως Διευθυντής.

•    ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΤΣΑΚΙΡΗΣ Θεολόγος στη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς, ως Διευθυντής.
•    ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ Στυλιανός, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
•    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειος στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
•    ΛΑΣΠΙΑΣ Δήμος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
•    ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Παύλος, από Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στη  Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
•    ΚΑΡΙΑΝΑΚΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Υποδιευθυντής.
•    ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ Ελευθέριος στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
•    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ Αθανασία, από Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., ακυρουμένης μεταθέσεώς της στη Δ/νση Προμηθειών/Α.Ε.Α., στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.
•    ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    ΣΚΑΡΤΣΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
•    [ΥΓ] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.
•    [ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
•    [ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
•    [ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.
•    [ΥΓ] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
•    [Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.

***
Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, είχε συνάντηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018  με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Ανδρέας Λεωτσάκος.
Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δίδοντας έμφαση σε τομείς που απασχολούν τους Δήμους του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, καθώς και θέματα που άπτονται της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-01-2018 έως 4-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 29-01-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 30-01-2018 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό - Ταξιάρχης - Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 31-01-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 1-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 2-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 3-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-01-2018 έως 4-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 29-01-2018 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πλάτανος – Άγιος Δημήτριος – Κλεπά  - Αράχωβα – Νεοχώρι.
•    Την Τρίτη 30-01-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος  Ξηρομέρου,  Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 31-01-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στις περιοχές του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανθόφυτο – Καταφύγιο – Αναβρυτή - Κεντρική – Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα – Λιμνίτσα.
•    Την Πέμπτη 1-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Δαφνιάς – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο - Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα -  Λυσιμαχία.
•    Την Παρασκευή 2-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο - Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Το Σάββατο 3-02-2018 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγάνι – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Σίμος - Παλαιόπυργος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-01-2018 έως 4-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 29-01-2018  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος  - Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 30-01-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, ‘Ανω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού – Ρογοί  - Κερπινή – Λουσοί – Λεύκα – Σιγούνι.
•    Την Τετάρτη 31-01-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα . 
•    Την Πέμπτη 1-02-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 2-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος  - Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι. 
•    Το Σάββατο 3-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.
•    Την Κυριακή 4-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος  - Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πέυκο – Αμυγδαλιά  - Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-01-2018 έως 4-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 29-01-2018  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη –Λυγιά – Κάστρο -  Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Τρίτη 30-01-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τέταρτη 31-01-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 1-02-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω. 
•    Την Παρασκευή 2-02-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα. 
•    Το Σάββατο 3-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη –Λυγιά – Κάστρο -  Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Κυριακή 4-02-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 47χρονος για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση υποθέσεων για παράνομη εκπομπή καναλιών συνδρομητικής υπηρεσίας, μέσω πλατφορμών πειρατικής μετάδοσης, πρόεκυψε η εμπλοκή του 47χρονου συλληφθέντα.

Κατά την έρευνα στην οικία του στην Αθήνα βρέθηκαν σε λειτουργία και κατασχέθηκαν συσκευή IP TV και διαδικτυακός δέκτης (IP TV), ο οποίος έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών, χωρίς νόμιμη συνδρομή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Επιστροφή 8 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, σήμερα 25 Ιανουαρίου 2018, επιστράφηκαν τέσσερις παράτυποι μετανάστες.
Οι τρεις ήταν από την Αλγερία και ένας από το Πακιστάν – όλοι άνδρες, με απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β' βαθμό.  Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διμερές Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, επιστράφηκε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2018, στην Τουρκία ένας παράτυπος μετανάστης από το Πακιστάν κατόπιν ανάκλησης της σχετικής βούλησης για χορήγηση διεθνούς προστασίας. Η επιστροφή έγινε από το Συνοριακό Σταθμό Κήπων Έβρου.
Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας επιστράφηκαν την 22α Ιανουαρίου 2018 ένας παράτυπος μετανάστης και την 24η Ιανουαρίου  2018 δύο παράτυποι μετανάστες -όλοι άνδρες από την Τουρκία- χωρίς βούληση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Η επιστροφή τους έγινε από το Συνοριακό Σταθμό Κήπων Έβρου.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά τα έτη 2016, 2017 και από 01-01-2018 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1.183 - το 2017: 21 – το 2018: 3, σύνολο 1.207 υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το 2016: 54 -το 2017: 24 -το 2018: 6, σύνολο 84 υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 683 -το 2018: 47, σύνολο 1.531 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων (από τους οποίους 250 από τη Συρία)
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 2.154 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.