«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Μακρυνού Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 16 μηνών  για παράβαση του νόμου περί εργοδοτικών εισφορών.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών  για παράβαση του νόμου για τα όπλα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη  για ληστεία
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα μετέβη σε κατάστημα καφέ μπαρ στο Αιτωλικό και με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσε από τον 43χρονο ιδιοκτήτη ένα ρολόι χειρός.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Εξιχνίαση κλοπής
    
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, κλοπή που είχε διαπραχθεί πριν οκτώ μήνες στη Ζαχάρω.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού και τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας, 16, 26 και 28 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.    
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 23/5/2017 οι δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από περίπτερο 55χρονου ημεδαπού στη Ζαχάρω, καπνικά προϊόντα αξίας (7.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των  (150) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Σαλμώνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία  αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (7,8) γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή 
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Χάβαρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα δυο κυνηγετικά όπλα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Κουρτέσι Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (4,2) γραμμαρίων, καθώς και μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (323) γραμμαρίων.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση των νόμων περί ζωοκτονίας και όπλων
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, καθότι χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αμνοερίφιο που βρίσκονταν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του ζώου.


Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
    
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 3,5 γραμμαρίων και μια πτυσσόμενη  μεταλλική ράβδος.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος  χθες το απόγευμα στο Μπισκίνι Ζαχάρως προέβη στην θανάτωση τεσσάρων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) παρέχοντάς τους πιθανόν δηλητηριασμένη τροφή. 


Σύλληψη δυο  αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
    
Συνελήφθησαν, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το βράδυ, στον Πύργο και στο Λευκοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πύργου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, ηλικίας 32 και 27 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


***
Συνελήφθη 24χρονος στην Πάτρα  για εισαγωγή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (300) γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, συνέλαβαν τον 24χρονο, λίγη ώρα αφότου είχε παραλάβει δέμα, το οποίο είχε σταλεί από τον Καναδά και περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 223 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 24χρονου στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επίσης τα εξής:

    Κάνναβη, συνολικού βάρους 35,5 γραμμαρίων,
    Ένα πλαστικό τρίφτη,
    Μια ζυγαριά ακριβείας,
    Ένα κινητό τηλέφωνο και
    Το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ