«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ανδρόγυνο ημεδαπών στο Αγρίνιο για κατοχή λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (50) κιλά λαθραίου καπνού και μια κυνηγετική καραμπίνα

Συνελήφθη, χθες (31-7-2015) το πρωί στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ανδρόγυνο ημεδαπών, ηλικίας 53 ετών ο άνδρας και 47 ετών η σύζυγος τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλλεξαν κατά τις έρευνές τους, εντόπισαν χθες του πρωί, τους δράστες να μεταφέρουν δύο χάρτινες κούτες, από την οικία τους, στο αυτοκίνητο τους. Σε έλεγχο που τους πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με τις κούτες 34 κιλά και 500 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τον οποίο κατέσχεσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 17 κιλά λαθραίου καπνού, δύο ζυγαριές και μια κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία δεν κατείχαν άδεια κατοχής  σε ισχύ.

Ο ι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη ημεδαπή στο Αγρίνιο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η δράστιδα καλλιεργούσε από κοινού με τον 46χρονο γιό της (28) δενδρύλλια  κάνναβης σε γλάστρες στην οικία τους

Συνελήφθη, χθες (31-7-2015) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 72χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και 46χρονος γιός της, ο οποίος  αναζητείται προκειμένου συλληφθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έρευνα στην οικία των δραστών στο Αγρίνιο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (28) δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε γλάστρες και μια κυνηγετική καραμπίνα για την οποία δεν κατείχαν άδεια σε ισχύ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη Ηλείας που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (1-8-2015) το απόγευμα, στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ο δράστης είχε διαπράξει διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στον αερολιμένα Ακτίου για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα


Κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (1-8-2015), το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, ο 36χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο για τη Στουτγάρδη Γερμανίας, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών το οποίο ήταν πλαστό.

Οι συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ το διαβατήριο κατασχέθηκε.



***
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια Ηλείας για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (6,1) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»)

Συνελήφθη, χθες (1-8-2015), νωρίς το πρωί, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί χθες νωρίς το πρωί, στα Σαβάλια, πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν (6,1) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»).

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε αποκρύψει μέρος των  ναρκωτικών ουσιών κάτω από τα πατάκια οδηγού και συνοδηγού, ώστε να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Πατρών Τριπόλεως
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στην Εθνική Οδό Πατρών Τριπόλεως θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων  των οχημάτων   στην χ/θ 11,000 της ανωτέρω οδού, σε μήκος περίπου 200 μέτρων στις 3 και 4 Αυγούστου 2015.
            Η κυκλοφορία  των οχημάτων  κατά την διάρκεια των  εργασιών θα διεξάγεται ως εξής:
            α) Τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση από Πάτρα προς Τρίπολη θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Τριπόλεως, μέσω της οδού Δημοκρατίας προς οικισμό Θέας.
           β) Τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Πάτρα θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Τριπόλεως  μέσω της οδού Μπουμπουλίνας προς οικισμό  Καλλιθέας.
Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος Αστυνομικός
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (01-08-2015), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Καβάλας, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ένας 46χρονος Αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 52, 55 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς και 43χρονη υπήκοος Ουκρανίας.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός 46χρονου ημεδαπού, ηγετικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση– για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, μαστροπεία, παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση του υπηρεσιακού απόρρητου και παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος από κοινού με τον 52χρονο, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξώθηση γυναικών στην πορνεία.
Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), ως «βιτρίνες», στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε με ή χωρίς τη θέληση τους, σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης ή το 46χρονο ηγετικό μέλος της οργάνωσης.
Οι συγκεκριμένες γυναίκες προέρχονταν κυρίως από χώρες του εξωτερικού, αλλά και την Ελλάδα, ενώ εντοπίζονταν μέσω γνωστών της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στην εύρεση εκδιδόμενων γυναικών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου τα μέλη της οργάνωσης απέσπασαν τη συναίνεση δύο (2) γυναικών υπηκόων Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους.
Ο 46χρονος αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, αναφορικά με επικείμενους ελέγχους και εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις του, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του καταστήματος στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, την απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, μέσω τέλεσης γάμων με ημεδαπούς και ακολούθως την εκμετάλλευσή τους.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα, τις οικίες και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με ανώτατα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Χθες, 31 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και ανώτατων στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Πρόκεται για το Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης, Vincent Cochetel, τη Διευθύντρια Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Ασφάλειας και Προμηθειών, Terry Morel και την Υπεύθυνη Προστασίας του Ελληνικού Τμήματος, Καλλιόπη Στεφανάκη, μετά λοιπών συνεργατών τους. Στη συνάντηση, από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης / Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης και ο Συντονιστής των Επιτροπών Ασύλου, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κορδάτος.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών κυμάτων που δέχεται η χώρα μας και η Ευρώπη, με τις δύο πλευρές να κάνουν λόγο για ανθρωπιστική – προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι δράσεις της  Ύπατης Αρμοστείας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ειδικότερα όσον αφορά στα προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και την παροχή ειδών προς κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων.

Το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με ευχαριστίες ειδικότερα προς την Ελληνική Αστυνομία για την υφιστάμενη άριστη συνεργασία, ενώ συμφωνήθηκε η δημιουργία ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας για τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 με διευθυντικά στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC: International Committee of Red Cross).

Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, ήταν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης / Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης, ενώ από πλευράς της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού παρόντες ήταν η Συντονίστρια Προστασίας Προσφύγων, Leila Castillo, η Σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης, Alice Bloomfiled και ο Διευθυντής Προγραμμάτων Υγείας Κρατουμένων, Dr. Raed Aburabi.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην εκρηκτική μεταναστευτική - προσφυγική πίεση που δέχεται η χώρα μας στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στους τρόπους συμβολής του Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην υγεία.

Κατέστη σαφές ότι η ανταλλαγή απόψεων, βέλτιστων πρακτικών και η συνεργασία φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι καταλύτες για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και σε στρατηγικό ορίζοντα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση για περισσότερη επικοινωνία και συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

***
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 58χρονη υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στην Αττική, για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και απάτη
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη σήμερα (31-07-2015) το πρωί, 58χρονη ημεδαπή, υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στην Αττική, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.
Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία 42χρονης ημεδαπής την 28-07-2015, σύμφωνα με την οποία η 58χρονη απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεση του συντρόφου της και συγκεκριμένα να μη βεβαιώσει σχετικά πρόστιμα για την απώλεια βιβλίων και στοιχείων ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε.
Την επόμενη μέρα (29-07-2015), η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης συλληφθείσας, όπου ενημερώθηκε ότι τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν στο σύντροφό της ανέρχονταν σε (9.000) και (7.200) ευρώ αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, η 58χρονη ενημέρωσε την 42χρονη ότι θα διαγράψει το πρόστιμο των (7.200) ευρώ, με την προϋπόθεση να της καταβάλει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο, μετά από διαπραγματεύσεις, μειώθηκε στα (1.500) ευρώ.
Ακολούθως, σήμερα το πρωί, η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης, όπου της παρέδωσε επιστολικό φάκελο με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 58χρονη.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αύριο (01-08-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.