«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση – σύσκεψη του ΚΚΕ στο Μύτικα

 Πολιτικό άνοιγμα με βάση την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις, η οποία καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση και κοινή δράση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποίησε η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  του ΚΚΕ την Κυριακή 9/8  στο Μύτικα.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Tίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας «ο οποίος μεταξύ άλλων» τόνισε την ανάγκη ο λαός να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα, που έχει συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια, ότι η εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων δεν αποτελεί λύση για τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις. Μονόδρομος είναι η οργάνωση, η πάλη μέσα από τις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία των μονοπωλίων». Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός και…

  ανοχή πια, γιατί εκτός από όλα τα μέτρα που έχουν φορτώσει στην πλάτη μας οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση. Χρειάζεται πάλη για την  κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών που θα παλέψει σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Δίνουμε γνήσια απάντηση στον εκβιασμό του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και τη συμφωνία - ομοψυχία τους με τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο 3.
Να μην παγιδευτούν σε νέα επίδοξα αναχώματα τύπου "Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ" και σε όσους σήμερα διαφοροποιούνται δήθεν από τα μνημόνια, ενώ ορκίζονται πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα αυτοί θα διορθώσουν την κυβέρνηση παγιδεύοντας το λαό σε νέες αυταπάτες και μάταιες ελπίδες. Όλοι αυτοί μέχρι σήμερα έπαιξαν και παίζουν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου και στην ενσωμάτωσή του στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τώρα προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά προβάλλοντας την αδιέξοδη πολιτική γραμμή της "δραχμής" παίζοντας το ρόλο που έπαιζαν πάντα είτε εντός είτε εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδευση του ριζοσπαστισμού στο πλαίσιο του συστήματος και ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης και στο κόμμα, το ΚΚΕ, που την προβάλλει και την υπερασπίζεται δίνοντας μάχες στο πλάι του λαού μας.
Η προοπτική για τους εργαζόμενους, το λαό δεν είναι η αναμονή κάποιων παλιών ή νέων "σωτήρων" μιας εναλλαγής κομμάτων στη διακυβέρνηση με μονοκομματικές ή ευρύτερες κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Η προοπτική και το συμφέρον τους βρίσκεται στην αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική - λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.