«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ξενοδοχειακή μονάδα σε περιοχή της Φωκίδας
Κατασχέθηκαν αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί, το ύψος των οποίων ξεπερνά της 70.000 ευρώ
 Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, κλοπή σε ξενοδοχειακή μονάδα σε περιοχή της Φωκίδας.
 Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 57χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ενός ακόμη 41χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην  οικία και σε αποθήκες του 57χρονου στη Ναύπακτο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μηχανολογικό εξοπλισμό εστιατορίου, έπιπλα και μεγάλος αριθμός άλλων ειδών επαγγελματικής χρήσης (πιάτα, ποτήρια και άλλα), η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.
 Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, ο 57χρονος από ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Φωκίδας, η οποία δεν λειτουργούσε, αφαίρεσε τα προαναφερόμενα είδη.
 Σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, του 41χρονου στη Ναύπακτο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων  αξίας 7.000 ευρώ τα οποία είχε προμηθευτεί από τον 57χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε καταστήματα στο Αιτωλικό

Δράστης είναι ένας 23χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τρεις κλοπές σε καταστήματα στο Αιτωλικό.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 23χρονος,  το χρονικό διάστημα από τις (28-02-2015) μέχρι τις (06-3-2015), στο Αιτωλικό, είχε τελέσει τρεις κλοπές (δύο από τις οποίες στο ίδιο κατάστημα, ασφαλιστικό γραφείο-γραφείο υπηρεσιών ταχυμεταφορών και μία σε κατάστημα σουπερ μάρκετ) κατά τις οποίες παραβίαζε τις θύρες αυτών ή σπάζοντας με πέτρα τη βιτρίνα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.475) ευρώ, ένα βιβλιάριο έκδοσης τιμολογίων παροχής υπηρεσιών και διάφορα έγγραφα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέχτηκαν από τους τόπους των κλοπών ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 23χρονου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά για καταδικαστική απόφαση
Εκκρεμούσε σε βάρος του ποινή φυλάκισης (6) ετών για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών
Συνελήφθη, την (18-8-2015) το μεσημέρι, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος, Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (6) ετών, για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
***
Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές σε περιοχές του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, (13) κλοπές σε οικίες και οχήματα σε διάφορες περιοχές του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες κλοπές και ενός ακόμα συνεργού του τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δράστες,  το χρονικό διάστημα από τις (28-12-2013) μέχρι τις (31-10-2014), σε διάφορες περιοχές του Ακαρνανίας, (Μπαμπινη, Μαχαίρα, Χρυσοβίτσα και Αγράμπελα) είχαν τελέσει δεκατρείς (13) συνολικά κλοπές (έντεκα σε οικίες και δύο σε οχήματα) κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.925) ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέχτηκαν από τους τόπους των κλοπών ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 33χρονου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ακαρνανία
Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων
 «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»
θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24-08-2015 και ώρα 21.30΄
στο γήπεδο του Παναιτωλικού
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» για το πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών την προσεχή Δευτέρα 24-08-2015 και ώρα 21.30΄ στο γήπεδο του Παναιτωλικού και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της ομαλής προσέλευσης και αποχώρησης των ομάδων και των φιλάθλων θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του σταδίου.
Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάση- στάθμευση των οχημάτων την 24-05-2015 και από ώρες 17:30 έως τη λήξη των μέτρων:
•    Στις οδούς Βλοχού, Νικηταρά, Προυσιωτίσσης σε όλο το μήκος της, στην οδό Βλαχοπούλου (από Καψάλη έως Ιπποκράτους), στον πεζόδρομο μπροστά στο γήπεδο του Παναιτωλικού και στο χώρο διασταύρωσης των οδών Βλοχού και Αχελώου.
•    Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Αχελώου καθώς και στην οδό Καζαντάκη με κατεύθυνση από Διαμαντή προς Αχελώου το ίδιο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.
Το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου συνιστά στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.