«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων (VIDEO)


«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να καταδικάσει με τη ψήφο του τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που ως συγκυβέρνηση έφεραν το τρίτο μνημόνιο καρμανιόλα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που το στήριξαν και το ψήφισαν». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο  Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015.
Κάλεσε τον λαό επίσης να καταδικάσει και...
το σχήμα της «Αριστερής Πλατφόρμας» τα στελέχη του οποίου, όλο το προηγούμενο διάστημα, ως υπουργοί, αποδέχθηκαν τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, που ήταν προάγγελος του μνημονίου, και στήριξαν την πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης Τσίπρα προς την ΕΕ που περιέγραφαν τις βασικές κατευθύνσεις.
Κατήγγειλε ότι, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν πλαστές  γραμμές σε μία ρηχή διαχωριστική γραμμή μνημονιακών - αντιμνημονιακών που χειραγωγεί και εγκλωβίζει το λαϊκό κίνημα στη λογική της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος που φέρνει μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. 
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα αναδείξει τη θέληση του λαού ότι δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στη λογική διαχείρισης ενός άδικου συστήματος, ότι θέλει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να αποκρούσει τα νέα μέτρα. 
Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο που αισθάνεται αριστερός και ριζοσπάστης να συσπειρωθεί γύρω από το ΚΚΕ που αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη, που τον είχε προειδοποιήσει και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης.