«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 24-8-2015

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 
 Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γιάννη Λύτρα, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Π.Δ.Ε. για την περίοδο 2014 – 2015», παρουσία του αναδόχου του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Φάρες Μπεσαράτ, και...
υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο, προϋπολογισμού 78.449,29 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση καλωδίων, ιστών, φωτιστικών σωμάτων, κλπ., και χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΣΑΕΠ501/2014).
Ο κ. Λύτρας μετά την υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, δήλωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ζήτησε από τον ανάδοχο την ποιοτική αντιμετώπιση των φθορών που έχει υποστεί το δίκτυο, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που η υπογραφείσα σύμβαση προβλέπει.
***

Αποκαθίσταται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρόβλημα στη Διώρυγα Δ20 – Διεκδικείται μόνιμη λύση μέσω Δημόσιων Επενδύσεων
Αποκαθίσταται το σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στη Διώρυγα Δ20 την Παρασκευή 21 Αυγούστου, και το οποίο προκάλεσε διακοπή της παροχή νερού με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άρδευση στην πεδιάδα των Οινιάδων.
Με την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποκαθίσταται η βλάβη και θα συνεχιστεί η άρδευση, ώστε μεσούσης της αρδευτικής περιόδου, να προστατευτεί η αγροτική παραγωγή της περιοχής.
Το συμβάν οφειλόταν σε ρήγμα στο πρανές της διώρυγας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξουν μεγάλες απώλειες νερού, ενώ λόγω της διάβρωσης του εδάφους, έχει δημιουργηθεί καθίζηση στον παράλληλο στη διώρυγα δρόμο.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης, ανέλαβε για άλλη μια φορά σχετική πρωτοβουλία, ξεπερνώντας εκ νέου το όριο των αρμοδιοτήτων που της αναλογούν, για την άμεση και γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς. Έτσι πολύ σύντομα οι αγρότες των περιοχών Νεοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου θα μπορούν και πάλι να συνεχίσουν την άρδευση.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί την μόνιμη και οριστική λύση των προβλημάτων της Διώρυγας Δ20 μέσω του Προγράμματος Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, και συγκεκριμένα την ένταξη των απαιτούμενων τεχνικών παρεμβάσεων στο έργο «Συμπληρωματικά έργα για την αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Νοτιοδυτικής Αιτωλοακαρνανίας», του οποίου οι Περιβαλλοντικοί Όροι εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.